ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικό αεροπλανοφόρο με συνοδεία στόλου κατευθύνεται στον Περσικό

Αμερικανικό αεροπλανοφόρο με συνοδεία στόλου κατευθύνεται στον Περσικό

Το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «Χάρι Τρούμαν» -[USS Harry S. Truman (CVN-75)]- απέπλευσε τη Δευτέρα 22 Ιουλίου από τη ναυτική βάση στο Νόρφολκ της Βιρτζίνιας και συνοδευόμενο από στόλο πλοίων μάχης κατευθύνεται προς τον Περσικό Κόλπο για την πραγματοποίηση περιπολιών.

Σύμφωνα με το Ναυτικό των ΗΠΑ, θα σταθμεύσει σε τομείς ευθύνης του 6ου Στόλου (Μεσογείου- Ατλαντικού) και του 5ου Στόλου (Περσικού Κόλπου - Αραβικής Θάλασσας- Ερυθράς Θάλασσας) και η δράση του θα διαρκέσει οκτώ ή εννέα μήνες.

Ο υποναύαρχος Kevin Sweeney δήλωσε ότι η ομάδα του «Harry Truman” είναι έτοιμη για κάθε ανάπτυξη μάχης και για αυτό προσπάθησε πολύ, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, για να διατηρηθεί η ισορροπία, λόγω των στρατιωτικών περικοπών στον προϋπολογισμό.

Στον στόλο αυτόν συμπεριλαμβάνονται το USS Gettysburg (CG-64), USS San Jacinto (CG-56) και τα αντιτορπιλικά «Bakila» και «Mason» με συνολικό αριθμό δύναμης έξι χιλιάδων στρατιωτών.

Επίσης, στην περιοχή του Κόλπου βρίσκεται μια άλλη ομάδα μάχης του αμερικανικού ναυτικού με το αεροπλανοφόρο «Nimitz», που επί του παρόντος διεξάγει περιπολία.

Τα πολεμικά αεροπλάνα που σταθμεύουν επί του «Nimitz», παρέχουν στενή υποστήριξη στις δυνάμεις του NATO στο Αφγανιστάν, αναφέρει το δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ Βαλκανικό Περισκόπιο