ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Εξτρεμιστές ισλαμιστές πίσω από την επίθεση

Αίγυπτος: Εξτρεμιστές ισλαμιστές πίσω από την επίθεση

Η εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση Ανσαρ Μπέιτ αλ-Μάκντες που έχει τη βάση της στην περιοχή του Σινά ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση εναντίον του αιγύπτιου υπουργού Εσωτερικών, την Πέμπτη στο Κάιρο, σύμφωνα με ανακοίνωση που ανάρτησε σε ιστοσελίδες ισλαμιστών.


«Ο Θεός επέτρεψε στους αδελφούς μας της Ανσαρ Μπέιτ αλ-Μάκντες να καταστρέψουν τη δύναμη ασφαλείας του δολοφόνου Μοχάμεντ Ιμπραχίμ με μια μαρτυρική επιχείρηση», αναφέρει η οργάνωση.

Στην επίθεση, παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κατά τη διέλευση της αυτοκινητοπομπής του υπουργού Εσωτερικών κοντά στην κατοικία του στο Κάιρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος. Ο υπουργός που επέβαινε σε θωρακισμένο όχημα δεν επλήγη.

Στην ανακοίνωση, η οργάνωση που δηλώνει ότι εμπνέεται από την Αλ Κάιντα και έχει αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, ζητεί συγνώμη που «δεν σκότωσε τον τύραννο» απειλώντας με νέα επίθεση εναντίον του και εναντίον του αρχηγού του στρατού, του στρατηγού Αμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι.

Η εξτρεμιστική οργάνωση κατηγορεί τους δύο άνδρες ότι ευθύνονται για τον θάνατο εκατοντάδων υποστηρικτών του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στη διάρκεια των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν μετά την αποπομπή του από τον στρατό στις 3 Ιουλίου.