ΚΟΣΜΟΣ

ΣΟΚ: Μαχαίρωσε 12 φορές την κοπέλα του

ΣΟΚ: Μαχαίρωσε 12 φορές την κοπέλα του

Όταν ένας τηλεφωνητής του Κέντρου Άμεσης Βοήθειας ρώτησε τον Robert Bretherton αν γνώριζε τον δολοφόνο της κοπέλας του, εκείνος απάντησε: ''Ναι, εγώ είμαι''

Δυο χρόνια μετά την άγρια δολοφονία της Jodie Jurd στο Hunter Valley της Αυστραλίας, ο 38χρονος άνδρας βρέθηκε ένοχος για το έγκλημα που διέπραξε μέσα στο σπίτι τους, τον Νοέμβριο του 2011.

Ανακοινώνοντας την ποινή των 15 ετών και 9 μηνών στην φυλακή ο δικαστής Ian Harrison είπε ότι ίσως δεν γίνει ποτέ γνωστό η αιτία που οδήγησε στην δολοφονική επίθεση.

Κατά τη διάρκεια της δίκης ακούστηκε στο δικαστήριο ότι ο Bretherton ζήλευε παθολογικά τη σχέση του θύματος με την οικογένειά της, και μάλιστα συνήθιζε να αφαιρεί την κάρτα SIM από το κινητό της, προκειμένου να την εμποδίσει να τους τηλεφωνεί.

Η σχέση του ζευγαριού, μετά από μια δεκαετία χωρισμών και καυγάδων, χειροτέρεψε, και κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας για τα οικονομικά ο άνδρας μαχαίρωσε 12 φορές το θύμα στην πλάτη, στο θώρακα και στο πρόσωπο.

Όταν κατέφτασε η αστυνομία, την οποία κάλεσε ο ίδιος ο Bretherton και ένας γείτονας που άκουσε τις κραυγές, βρήκε τον άνδρα γονατισμένο πάνω από το θύμα, μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Ο Bretherton δήλωσε ένοχος, ωστόσο το δικαστήριο αρνήθηκε να δεχθεί ότι ο δολοφόνος είχε δείξει μετάνοια για το βίαιο έγκλημα που διέπραξε.