ΚΟΣΜΟΣ

Γκρεμίζουν το σχολείο που έχασαν τη ζωή τους 20 παιδιά

Γκρεμίζουν το σχολείο που έχασαν τη ζωή τους 20 παιδιά

Το δημοτικό σχολείο του Newtown στο Κονέκτικατ, όπου 20 μαθητές και έξι δασκάλες σκοτώθηκαν πέρσι από έναν νεαρό ένοπλο βυθίζοντας στο πένθος τις ΗΠΑ, πρόκειται να κατεδαφιστεί, έγινε γνωστό σήμερα από το δήμο.

Οι εργασίες της κατεδάφισης ξεκίνησαν την Πέμπτη και θα ολοκληρωθούν σε τέσσερις με πέντε εβδομάδες, διευκρίνισε μια εκπρόσωπος του δήμου. Το δημοτικό Σάντι Χουκ, που παρέμενε κλειστό από τις 14 Δεκεμβρίου 2012, θα ισοπεδωθεί και στο χώρο θα χτιστεί ένα καινούριο σχολείο το οποίο αναμένεται ότι θα είναι έτοιμο το 2016, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο 20χρονος Άνταμ Λάντζα, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές ήταν διαταραγμένος, εισέβαλε πάνοπλος στο σχολείο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, σκοτώνοντας 20 μικρούς μαθητές και έξι γυναίκες, προτού αυτοκτονήσει. Νωρίτερα ο νεαρός είχε σκοτώσει και τη μητέρα του, χρησιμοποιώντας ένα από τα όπλα που είχε εκείνη στη συλλογή της.

Μετά την τραγωδία αυτή οι περισσότεροι γονείς αρνήθηκαν να ξαναστείλουν τα παιδιά τους στο συγκεκριμένο σχολείο και για αυτό οι αρχές κατέληξαν στην απόφαση να το γκρεμίσουν.