ΚΟΣΜΟΣ

«Συγνώμη» από τις Ουκρανικές αρχές για τον εξευτελισμό διαδηλωτή

«Συγνώμη» από τις Ουκρανικές αρχές για τον εξευτελισμό διαδηλωτή

Οι ουκρανικές αρχές ζήτησαν συγγνώμη σήμερα μετά την ανάρτηση ενός βίντεο στο Διαδίκτυο στο οποίο μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας εικονίζονται να κακομεταχειρίζονται έναν γυμνό άνδρα σε εξωτερικό χώρο μέσα στο χιόνι.

«Το υπουργείο Εσωτερικών ζητά συγγνώμη για τις απαράδεκτες πράξεις των ένστολων ανδρών στο βίντεο που δείχνει έναν γυμνό άνδρα» ανέφερε το υπουργείο σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Οι αρχές ανακοίνωσαν την έναρξη έρευνας «με στόχο να εξακριβωθούν ο τόπος και η χρονική στιγμή» του επεισοδίου αυτού, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε σήμερα στο YouTube, αναπαρήχθη από μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, όπως στον ιστότοπο Η Αλήθεια της Ουκρανίας (Ukrainska Pravda).

Απαθανατίζει ένα άνδρα που οδηγείται γυμνός στο χιόνι προς ένα βαν της αστυνομίας από άνδρες των ειδικών δυνάμεων, εκ των οποίων κάποιοι φορούν κράνη και κάποιοι κουκούλες, ενώ όλοι κρατάνε γκλομπ.

Πριν επιβιβαστεί στο βαν, οι αστυνομικοί σταματούν τον άνδρα και τον αναγκάζουν να σταθεί και να ποζάρει- κρατώντας ένα φτυάρι, προς την κάμερα ενός κινητού που κρατά ένας αστυνομικός. Στο πλευρό του βρίσκεται ένας άλλος ένας άνδρας των δυνάμεων επιβολής της τάξης με το πρόσωπο καλυμμένο. Ο τελευταίος τον τραβάει από το λαιμό και τον χτυπά στην ίδια περιοχή. Ο συλληφθείς φέρει εμφανή σημάδια από χτυπήματα στην πλάτη.