ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Απελευθέρωθηκαν δύο Ιταλοί που είχαν απαχθεί από ενόπλους

Λιβύη: Απελευθέρωθηκαν δύο Ιταλοί που είχαν απαχθεί από ενόπλους

Δύο Ιταλοί που είχαν απαχθεί από μια ένοπλη οργάνωση στις 17 Ιανουαρίου στην ανατολική Λιβύη αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας και ο πρεσβευτής της χώρας στην Τρίπολη.

Οι δύο άνδρες "απελευθερώθηκαν χάρη στις προσπάθειες του στρατού και των λιβυκών μυστικών υπηρεσιών" και βρίσκονται ήδη καθ' οδόν για τη Ρώμη, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ιταλός διπλωμάτης Τζουζέπε Μπουτσίνο.

"Η απελευθέρωση του Φραντσέσκο Σκαλίζε και του Λουτσιάνο Γκάλο μας γεμίζει χαρά και μεγάλη ικανοποίηση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις γυναίκες και τους άνδρες εργαζόμενους στο υπουργείο και στις άλλες υπηρεσίες που συνέβαλαν και διευκόλυναν να λήξει αυτή η δύσκολη κατάσταση", είπε από την πλευρά της η υπουργός Εξωτερικών Έμμα Μπονίνο. Στην ανακοίνωση του υπουργείου δεν αποκαλύπτονται λεπτομέρειες από την επιχείρηση για την απελευθέρωση των ομήρων.

Τη μεγάλη τους χαρά εξέφρασαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa και οι οικογένειες των δύο ανδρών ενώ ο Πιέτρο Φάτζο, ο δήμαρχος του Φερολέτο Αντίκο, της πόλης απ' όπου κατάγεται ο Γκάλο, είπε ότι "σήμερα είναι ημέρα γιορτής".