Η τουρκική αστυνομία χτυπά δημοσιογράφο με εκτόξευση

Η τουρκική αστυνομία χτυπά δημοσιογράφο με εκτόξευση

​Η φωτογραφία που απαθανατίζει τη δημοσιογράφο τηλεοπτικού καναλιού, την ώρα που κάνει το ρεπορτάζ, να χτυπιέται από εκτόξευση νερού της αστυνομίας, κάνει τον γύρο του κόσμου κι έχει προκαλέσει σάλο στην Τουρκία!

 

Η δημοσιογράφος βρίσκεται μπροστά από την κάμερα, ενημερώνοντας για τις εξελίξεις σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης στην Άγκυρα.

Την προηγούμενη εβδομάδα η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού και δακρυγόνα για να διαλύσει τους 3.000 συγκεντρωμένους σε ειρηνική διαδήλωση, κατά της δίκης για την απόπειρα πραξικοπήματος.

Σε αυτή τη διαδήλωση ένα από τα θύματα ήταν η δημοσιογράφος Χούσνα Σάρι από το τηλεοπτικό κανάλι Ulusal, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Χουριέτ».

«Εκείνη τη στιγμή, ήμουν μπροστά στην κάμερα του εικονολήπτη μας. Έδειξα το μικρόφωνο και προσπάθησα να εξηγήσω στους αστυνομικούς ότι είμαι δημοσιογράφος. Το νερό με χτύπησε με τρομερή πίεση στην πλάτη. Με σήκωσε στον αέρα και έπεσα κάτω. Προσπάθησα να σηκωθώ, αλλά με χτύπησαν με το κανόνι μερικές φορές ακόμα. Ένιωσα τρομερό πόνο στα πλευρά μου. Οι φίλοι μου με πήγαν στο νοσοκομείο. Πιστεύω ότι η αστυνομία στοχεύει επίτηδες τους δημοσιογράφους» εξομολογήθηκε η Σάρι.