Αυτή είναι η νέα... μόδα των γάμων στη Μεγάλη Βρετανία

Αυτή είναι η νέα... μόδα των γάμων στη Μεγάλη Βρετανία

Υποχρεωτικό πιθανώς να γίνει σύντομα το προγαμιαίο συμβόλαιο στην Αγγλία και την Ουαλία. Έτσι τα ζευγάρια θα πρέπει πρώτα να αποφασίζουν τους όρους του διαζυγίου τους και μετά να... παντρεύονται!

 

Νομοθετική επιτροπή που έχει αναλάβει να προτείνει μεταρρυθμίσεις στη βρετανική κυβέρνηση, πρότεινε το προγαμιαίο συμβόλαιο να γίνει υποχρεωτικό ώστε τα ζευγάρια να διαχειρίζονται καλύτερα τα οικονομικά τους εφόσον κάποια στιγμή στο μέλλον αποφασίσουν να πάρουν διαζύγιο.

Μέχρι σήμερα τα ζευγάρια μπορούν να συνάπτουν προγαμιαία συμφωνητικά που καθορίζουν τους όρους ενός ενδεχόμενου διαζυγίου. Ωστόσο, τα προγαμιαία συμφωνητικά δεν είναι υποχρεωτικά για όλους.

Με τον τρόπο αυτό "θα γίνονταν πιο προβλέψιμες οι οικονομικές συνέπειες ενός χωρισμού", εξήγησε η Ελίζαμπεθ Κουκ, η επικεφαλής της επιτροπής για την Αγγλία και την Ουαλία. "Τα μέτρα που συστήνουμε θα βοηθούσαν τα ζευγάρια να κατανοήσουν καλύτερα τις οικονομικές υποχρεώσεις τους", συμπλήρωσε.

Δικηγόροι που ασχολούνται με το οικογενειακό δίκαιο χαιρέτισαν την πρόταση αυτή. Η Αμάντα Μακάλιστερ της δικηγορικής εταιρείας Slater & Gordon είπε ότι το προγαμιαίο συμφωνητικό "θα μπορούσε να μειώσει τις συγκρούσεις και το κόστος" που συνοδεύουν ένα διαζύγιο.