ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Μάχη κατά της διαφθοράς από τον Βούτσιτς

Σερβία: Μάχη κατά της διαφθοράς από τον Βούτσιτς

Η οικονομική ανάπτυξη και η συνέχιση της "μάχης" κατά του εγκλήματος και της διαφθοράς θα είναι οι βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, που θα αναδειχθεί από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 16ης Μαρτίου, δήλωσε ο πρόεδρος του κεντροδεξιού Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS) και αντιπρόεδρος στην αποχωρούσα κυβέρνηση, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.


"Με το ίδιο σθένος που πολεμήσαμε κατά της διαφθοράς και του εγκλήματος, με την ίδια ενέργεια που διαθέσαμε και τις προσπάθειες που καταβάλαμε για τον στόχο αυτό, θα αγωνισθούμε για την οικονομική πρόοδο, για νέες θέσεις εργασίας, για την οικονομική ανάπτυξη και για να δοθούν στους ανθρώπους ευκαιρίες να εργασθούν και να κερδίσουν τα προς το ζην" είπε ο κ. Βούτσιτς σε προεκλογική εκδήλωση στη Σρέμσκα Μιτρόβιτσα, στη βορειοδυτική Σερβία.

"Σήμερα, η Σερβία έχει μία ευκαιρία, καθώς μετά από πολλά χρόνια έχει πολιτική σταθερότητα" σημείωσε, προσθέτοντας ότι "μέχρι το τέλος του Ιουνίου αναμένεται να έχουν υιοθετηθεί 21 νόμοι με στόχο της βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος" καθώς και ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να βρει επενδυτές.
Ο κ. Βούτσιτς γνωστοποίησε ότι μετά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε 24 περιπτώσεις υπό αμφισβήτηση ιδιωτικοποιήσεων, θα διερευνηθούν και άλλες ιδιωτικοποιήσεις, στις οποίες υπάρχουν υποψίες παραβίασης της νομοθεσίας. "Πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η κλοπή δεν αποδίδει" είπε ο πρόεδρος του SNS.
Εξάλλου, αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Ουκρανία ο κ. Βούτσιτς υπογράμμισε ότι η Σερβία δεν θα διακόψει τις σχέσεις της με τη Ρωσία, ανεξαρτήτως τι συμβαίνει στον κόσμο.
"Γνωρίζω τι είδους πιέσεις μπορούν να ασκηθούν στη Σερβία" είπε, προσθέτοντας ότι η χώρα του δεν θα διεξάγει πολέμους πια, ούτε δικούς της, ούτε και θα συμμετέχει σε κάποιου άλλου, αλλά θα φροντίσει τον εαυτό της. Κάλεσε δε εκείνους που επιθυμούν ένα διαφορετικό "σενάριο" από αυτό να προτιμήσουν να υποστηρίξουν τους αντιπάλους του SNS.