ΚΟΣΜΟΣ

Διαφάνεια υπόσχεται ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός του Κεμπέκ

Διαφάνεια υπόσχεται ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός του Κεμπέκ

Ο νέος πρωθυπουργός του Κεμπέκ, Φιλίπ Κουγιάρ, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου μετά τη συντριπτική νίκη του έναντι της αντιπάλου του Πολίν Μαρουά (αρχηγού του Αυτονομιστικού Κόμματος του Κεμπέκ) δήλωσε ότι θα κυβερνήσει την επαρχία με διαφάνεια, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του λαού στην κυβέρνηση.


Η Πολίν Μαρουά , πρωθυπουργός της επαρχίας ως τη Δευτέρα, υπέβαλε την παραίτησή της μετά την ήττα του κόμματός της αλλά και την απώλεια της βουλευτικής της έδρας.

Το Κόμμα των Φιλελευθέρων κέρδισε τη Δευτέρα το βράδυ τις επαρχιακές εκλογές με 70 έδρες από το σύνολο των 125 του τοπικού κοινοβουλίου του Κεμπέκ και ακολούθησε το Αυτονομιστικό Κόμμα του Κεμπέκ με 30 έδρες, το Κόμμα για το Μέλλον του Κεμπέκ με 22 έδρες και το Κόμμα της Αλληλεγγύης με 3 έδρες.

Ο Φιλίπ Κουγιάρ υποσχέθηκε άμεση δράση σε μεγάλα εκκρεμή ζητήματα στο Κεμπέκ: ιδιαίτερα στη διαφάνεια σε ό,τι αφορά τα δημόσια έργα και τους λογαριασμούς των δημοσίων δαπανών. Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός του Κεμπέκ ανακοίνωσε επίσης ότι θα αναθέσει στον γενικό ελεγκτή της επαρχίας να πραγματοποιήσει ενδελεχή έλεγχο στα δημοσιονομικά της επαρχίας για να αποκτήσει πλήρη εικόνα της οικονομικής κατάστασης της επαρχίας.

Ο Κουγιάρ υποσχέθηκε ότι η κυβέρνησή του δεν θα επιδείξει αλαζονεία επειδή κέρδισε τις εκλογές με ευρεία πλειοψηφία, ενώ υποσχέθηκε πως θα προωθήσει το νομοσχέδιο περί ευθανασίας, το οποίο είχε επεξεργασθεί η προηγούμενη κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης: Βίασε και σκότωσε 23χρονη ενώ ο φίλος της το έβλεπε μέσω Skype