ΚΟΣΜΟΣ

Καταδίκη Χόσνι Μουμπάρακ σε τριετή φυλάκιση

Καταδίκη Χόσνι Μουμπάρακ σε τριετή φυλάκιση

Δικαστήριο του Καΐρου καταδίκασε τον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ σε τριετή φυλάκιση για διαφθορά και τους δύο γιους του σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για υπεξαίρεση δημοσίων πόρων.

«Το δικαστήριο διατάσσει να σταλεί στη φυλακή ο Μοχάμεντ Χόσνι Μουμπάρακ για τρία χρόνια», ανακοίνωσε ο δικαστής, καθώς ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου μαζί με τους δύο γιους του παρακολουθούσε μέσα από μεταλλικό κλουβί την ανάγνωση της απόφασης του δικαστηρίου.

Ο Χόσνι Μουμπάρακ, 85 ετών, και οι δύο γιοι του Γκαμάλ και Αλαα δικάσθηκαν από το δικαστήριο του Καΐρου για υπεξαίρεση 125 εκατομμυρίων αιγυπτιακών λιρών (13,5 εκατομμυρίων ευρώ) από τον προϋπολογισμό των προεδρικών μεγάρων.

Το δικαστήριο επέβαλε στους τρεις πρόστιμο ύψους 3 εκατ. δολ. και την επιστροφή του ποσού των 17,6 εκατ. δολ. που καταδικάστηκαν ότι υπεξαίρεσαν.

Ο 86χρονος Χόσνι Μουμπάρακ δικάζεται επίσης για κατάχρηση εξουσίας και για την ευθύνη του στους θανάτους διαδηλωτών κατά την εξέγερση του 2011 που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρησή του από την εξουσία.

Διαβάστε επίσης: Καρέ καρέ η διάσωση μωρού από τις πλημμύρες στη Βοσνία (vid)