ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Αναχαιτίστηκαν ρωσικά ελικόπτερα

Ουκρανία: Αναχαιτίστηκαν ρωσικά ελικόπτερα

Μια αντιαεροπορική συστοιχία των Ουκρανών εμπόδισε με προειδοποιητικά πυρά την εισβολή ρωσικών αναγνωριστικών ελικοπτέρων από την Κριμαία στο ουκρανικό έδαφος, όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις 12.55 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σήμερα δύο επιθετικά ελικόπτερα τύπου Mi-35 πλησίασαν στα σύνορα μεταξύ της Ουκρανίας και της Κριμαίας η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία πριν από δύο μήνες.

Στρατιώτες που σταθμεύουν στην Κουτάρα «έβαλαν με προειδοποιητικά πυρά (...) αναγκάζοντας τους προβοκάτορες να υποχωρήσουν», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Το επεισόδιο αυτό σημειώνεται την παραμονή των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία μέσω των οποίων το Κίεβο ελπίζει ότι θα ενισχύσει τη θέση του έναντι της Μόσχας, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν όσον αφορά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στις ανατολικές επαρχίες που ελέγχονται από τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ένοπλοι αυτονομιστές κατέλαβαν ένα δημόσιο κτίριο στην πόλη Ντονέτσκ, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Στην επιχείρηση αυτή, που ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, συμμετείχαν 50 ένοπλοι. Σύμφωνα εξάλλου με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ομάδες αυτονομιστών θεάθησαν και σε ένα νοσοκομείο του Ντονέτσκ όπου νοσηλεύονται Ουκρανοί στρατιώτες.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας ανέφερε ότι η εκλογική επιτροπή δεν μπορεί να κάνει το έργο της τουλάχιστον στα μισά εκλογικά τμήματα του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ όπου πρόσφατα οι αυτονομιστές οργάνωσαν δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία των επαρχιών τους

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSBOMB

ΜΑΘΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

Σεισμός στη Λήμνο: Δείτε τι φοβούνται οι σεισμολόγοι

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν: Απαράδεκτη η συμπεριφορά του πρίγκιπα Καρόλου

Νορβηγία: Κυνηγός εντόπισε τον Μεγαλοπόδαρο; (video)

Ερντογάν: Δεν είναι ευπρόσδεκτος στη Γερμανία!