ΚΟΣΜΟΣ

Έξαλλος ο Κάμερον με τους Βρετανούς τζιχαντιστές

Έξαλλος ο Κάμερον με τους Βρετανούς τζιχαντιστές

Εχθρούς της Βρετανίας χαρακτήρισε ο Ντέιβιντ Κάμερον αυτούς που πηγαίνουν σε Ιράκ ή Συρία προκειμένου να πολεμήσουν στο πλευρό των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Συντηρητικού κόμματος, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσουν οι άνθρωποι αυτοί να ταξιδεύουν στο Ιράκ και στη Συρία για να πολεμήσουν μαζί με τους τζιχαντιστές, καθώς επίσης και για να αποτρέψει την επιστροφή τους σε βρετανικό έδαφος.

«Εάν προσπαθήσετε να ταξιδέψετε στη Συρία ή το Ιράκ, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να σας σταματήσουμε – αφαίρεση του διαβατηρίου, δίωξη, καταδίκη και φυλάκιση – ή ακόμη, αν είστε ήδη εκεί, την αποτροπή της επιστροφής σας στη Βρετανία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος σε δεύτερο πρόσωπο σε όσους έχουν ταχθεί στο πλευρό των τζιχαντιστών, ο Κάμερον πρόσθεσε:

«Έχετε δηλώσει την πίστη σας στο Ισλαμικό Κράτος, είστε ένας εχθρός του Ηνωμένου Βασιλείου και θα πρέπει να περιμένετε ότι θα αντιμετωπιστείτε ως τέτοιος».

Η βρετανική κυβέρνηση εκτιμά ότι τουλάχιστον 500 πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται σήμερα στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους πέραν των 250 Βρετανών υπηκόων που έχουν ήδη επιστρέψει.

Διαβάστε επίσης:

Η Γαλλία επαναστατεί κατά της Ε.Ε. και ανακοινώνει προϋπολογισμό χωρίς λιτότητα