Καταλονία: Συνελήφθη γιος πρώην προέδρου για ξέπλυμα χρήματος

Καταλονία: Συνελήφθη γιος πρώην προέδρου για ξέπλυμα χρήματος

Η ισπανική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τον γιο του Ζόρντι Πουζόλ, πρώην προέδρου της Καταλονίας, για όσο διάστημα χρειάσθηκε για να ερευνήσει την κατοικία του και τα γραφεία του σε μια έρευνα για ξέπλυμα χρημάτων και φορολογική απάτη, έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές.


Οι ερευνητές θεωρούν ύποπτο τον Ολεγκέρ Πουζόλ, τον μικρότερο γιο αυτής της φυσιογνωμίας του καταλανικού εθνικισμού, ότι ξέπλυνε χρήματα αγοράζοντας το 2007, έναντι ποσού μεγαλύτερου των δύο δισεκ. ευρώ, 1.152 υποκαταστήματα της τράπεζας Σανταντέρ.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από μια εταιρεία που είχε καταχωρισθεί ένα μήνα νωρίτερα με κοινωνικό κεφάλαιο 3.010 ευρώ, διευκρίνισαν οι πηγές.

Οι αστυνομικοί εισήλθαν με σκύλους στην κατοικία του Ολεγκέρ Πουζόλ στη Βαρκελώνη. Έθεσαν επίσης υπο κράτηση τον συνεταίρο του, τον Λουίς Ιγκλέσιας, στην κατοικία του στη Μαδρίτη.

Στο μεταξύ διάστημα ερευνήθηκαν επίσης τα γραφεία των εταιρειών τους στη Βαρκελόνη, τη Μαδρίτη, τη Βαλένθια και τη Μελίγια.

Η οικογένεια Πουζόλ αποτελεί αντικείμενο πολλαπλών ερευνών από τον Ιούλιο που ο 84χρονος Ζόρντι Πουζόλ παραδέχθηκε δημόσια πως επί 30 χρόνια έκρυβε στο εξωτερικό ένα μέρος της περιουσίας του.

 

Διαβάστε επίσης: Έμπολα: Ανάρρωσε πλήρως η Ισπανίδα νοσοκόμα