ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Στην αντεπίθεση για την υπόθεση ξεπλύματος

Ρωσία: Στην αντεπίθεση για την υπόθεση ξεπλύματος

Η έρευνα που ξεκίνησαν Αμερικανοί εισαγγελείς για ενδεχόμενο ξέπλυμα χρήματος από τον εκ των συνεργατών του Βλαντιμίρ Πούτιν, Γκενάντι Τιμτσένκο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κρεμλίνου.

Η έρευνα σε βάρος του Γκενάντι Τιμτσένκο, συνιδρυτή του επενδυτικού οίκου Gunvor στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις για την ουκρανική κρίση, αναμένεται να οξύνει περαιτέρω τις εντάσεις μεταξύ Μόσχας και των χωρών της Δύσης στην σφοδρότερη αντιπαράθεσή τους μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ (φωτό), εκπρόσωπος του Πούτιν, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το Κρεμλίνο δε γνωρίζει λεπτομέρειες της υπόθεσης «και δεν μπορούμε να εκφράσουμε καμία άποψη, παρά μόνο την σύγχυσή μας».

«Αυτό που συμβαίνει με τα διάφορα "μέτρα που απορρέουν από τις κυρώσεις" είναι δύσκολο να το εξηγήσει κανείς και πολύ συχνά στοχεύει άμεσα στον Πούτιν», επισήμανε.

«Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα της συγκεκριμένης κατάστασης —αν και δε γνωρίζω πόσο αξιόπιστες είναι οι πληροφορίες—, του ότι δηλαδή οι επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας επικεντρώνονται στον ηγέτη της χώρας, τον ίδιο τον Πούτιν».

Σχετικές ειδήσεις