ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ:Έρευνα για τις επιθέσεις σε σχολείο στη Λωρίδα της Γάζας

ΟΗΕ:Έρευνα για τις επιθέσεις σε σχολείο στη Λωρίδα της Γάζας

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ονόμασε τα μέλη μιας εσωτερικής ερευνητικής επιτροπής που θα αναλάβει να διεξάγει τις έρευνες για τις επιθέσεις εναντίον των εγκαταστάσεών του κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Επικεφαλής αυτής η επιτροπής, η οποία έχει συγκροτηθεί από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, τέθηκε ο Πάτρικ Καμέρτ (Ολλανδία), ένας στρατηγός εν αποστρατεία, πρώην διοικητής της αποστολής των κυανόκρανων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ενώ θα συμμετέχουν η Μαρία Βισιέν-Μίλμπερν (Αργεντινή), η Λι Ο΄ Μπράιεν (ΗΠΑ), ο Πιερ Λεμελάν (Καναδάς) και ο Κ.Σ. Ρέντι (Ινδία), διευκρίνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ.

Τα μέλη της επιτροπής θα επιφορτιστούν να «ερευνήσουν έναν ορισμένο αριθμό περιστατικών κατά τα οποία υπήρξαν νεκροί, τραυματίες και ζημιές στις κεντρικές εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Εθνών» στη Γάζα το διάστημα μεταξύ της 8ης Ιουλίου και της 26ης Αυγούστου του 2014, επισήμανε ο ίδιος.

Σε ένα από τα εν λόγω περιστατικά, περισσότεροι από 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον ενός σχολείου.

Η επιτροπή θα εξετάσει επιπλέον «τα περιστατικά κατά τη διάρκεια των οποίων ανακαλύφθηκαν όπλα στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ» προσέθεσε ο εκπρόσωπος τύπου.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν «αναμένει ότι η επιτροπή θα επωφεληθεί της πλήρους συνεργασίας των εμπλεκόμενων πλευρών».

Σχετικές ειδήσεις