ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Ρουκέτες σκότωσαν επτά μαθητές

Συρία: Ρουκέτες σκότωσαν επτά μαθητές

Τουλάχιστον 7 παιδιά σκοτώθηκαν σήμερα όταν δύο ρουκέτες έπληξαν ένα σχολείο στην περιοχή Χάμα της κεντρικής Συρίας, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις έριξαν δύο ρουκέτες εναντίον ενός δημοτικού σχολείου στο χωριό Κάρναζ με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 7 παιδιά, να τραυματιστούν άλλα 4 και να προκληθούν σημαντικές ζημιές στο σχολείο», ανέφερε το SANA, επικαλούμενο μία πηγή προσκείμενη στην αστυνομία.

«Όλοι οι μάρτυρες ήταν κάτω των 12 ετών» ανέφερε μία πηγή του νοσοκομείου όπου διακομίστηκαν τα θύματα του βομβαρδισμού, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Το χωριό Κάρναζ βρίσκεται σε απόσταση 45 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πόλης Χάμα και πλησίον των χωριών Κφαρνμπούντα και Κφάρζιτα «που βρίθουν τρομοκρατικών οργανώσεων», προσέθεσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις ανέκτησαν τον Φεβρουάριο του 2013 τον έλεγχο του χωριού Κάρναζ, που βρίσκεται στα περίχωρα της Χάμα, θέατρο συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων των ανταρτών και του συριακού στρατού.