ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Μάχες μεταξύ Πεσμεργκά και ΙΚ γύρω από το Κομπάνι

Συρία: Μάχες μεταξύ Πεσμεργκά και ΙΚ γύρω από το Κομπάνι

Σε μία προσπάθεια επέκτασης του ελέγχου τους στην περιοχή που συνορεύει με την Τουρκία, οι κουρδικές δυνάμεις μάχονται σήμερα εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στα περίχωρα της πόλης Κομπάνι, απ' όπου τους είχαν διώξει νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Οι Κούρδοι μαχητές κατέλαβαν σήμερα ένα χωριό, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι Κούρδοι ελέγχουν αυτή τη στιγμή 17 από τα περίπου 100 χωριά που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, σε μερικά από τα οποία υπάρχουν μόλις λίγες κατοικίες.

Η πλειονότητα των χωριών αυτών τέθηκε υπό τον έλεγχο τον Κούρδων αφότου εκείνοι κατάφεραν να διώξουν τους τζιχαντιστές από την πόλη- κλειδί, το Κομπάνι.

Οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους παραμένουν στα περίχωρα της πόλης, στα νοτιοανατολικά και στα νοτιοδυτικά.

Σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσαν αργά χθες το βράδυ οι Κούρδοι Πεσμεργκά επισήμαναν ότι έχουν καταφέρει να «απελευθερώσουν πολλές περιοχές» στο δυτικό Κομπάνι προσθέτοντας ότι κατέσχεσαν από τους τζιχαντιστές πολλά στρατιωτικά οχήματα, ένα όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες, όπως και όπλα και πυρομαχικά.

Στο μεταξύ το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους διεξήγαγαν 27 αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία από το πρωί της Παρασκευής.

Οι 10 από τους 17 βομβαρδισμούς που πραγματοποιήθηκαν στο Ιράκ έπληξαν στόχους κοντά στην πόλη Κιρκούκ, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Στη Συρία τα 8 από τα 10 αεροπορικά πλήγματα στοχοθέτησαν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο Κομπάνι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις