ΚΟΣΜΟΣ

«Ματωμένο» καρναβάλι στο Ρίο

«Ματωμένο» καρναβάλι στο Ρίο

Με τη ζωή του πλήρωσε ένας Γερμανός τουρίστας την απόφασή του να ταξιδέψει στη Βραζιλία για να δει διά ζώσης το περίφημο καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο. Άλλοι επτά άνθρωποι έχουν πεθάνει στο περιθώριο των εκδηλώσεων.

Ο Γερμανός απεβίωσε την Τετάρτη υποκύπτοντας στις μαχαιριές που δέχθηκε από αγνώστους όταν αντιστάθηκε στην προσπάθειά τους να τον ληστέψουν.

«Διεξάγεται έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν οι αυτουργοί της δολοφονίας του Φρεντ Νιέτενφ. Έγινε πραγματογνωμοσύνη στον τόπο του εγκλήματος και η σύζυγος του θύματος έδωσε κατάθεση στην αστυνομία», διευκρίνισε η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας.

Η σύζυγός του Σιμπέλ Γιουρτ, 52 ετών, τραυματίστηκε ελαφρά, σύμφωνα με τον ιστότοπο G1 του ομίλου μέσων ενημέρωσης Globo.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, ένας 60χρονος Ολλανδός έχασε την ζωή του όταν τον πυροβόλησαν ενώ επέβαινε στη θαλαμηγό του μαζί με τη σύζυγό του στο Σάο Λούις ντο Μαρανιάο, στη βορειοανατολική Βραζιλία.

Ο Ρόναλντ Φρανσουά Βόλμπεκ ήταν με τη γυναίκα του Μαρία Ράβι, 69 ετών, στο γιοτ τους στον κόλπο του Σάο Μάρκος όταν τρεις άνδρες τους αιφνιδίασαν στη γέφυρα του πλοίου. Ακολούθησε καβγάς και ο τουρίστας πυροβολήθηκε στο στήθος μία φορά.

Επίσης κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού που εορτάζεται στην τεράστια χώρα των 200 εκατομμυρίων κατοίκων, ένας Βραζιλιάνος έχασε την ζωή του όταν του επιτέθηκαν με μαχαίρι στο Σάο Πάολο νοτιοανατολικά και δύο άλλοι από σφαίρες κατά τη διάρκεια διενέξεων μεταξύ «μπλόκος», όπως είναι γνωστά τα μουσικά συγκροτήματα που δίνουν παραστάσεις στους δρόμους προσελκύοντας δεκάδες χιλιάδες θεατές.

Τρεις άνδρες επίσης πέθαναν από ηλεκτροπληξία σήμερα τα ξημερώματα στα περίχωρα του Ρίο, όταν το άρμα στο οποίο επέβαιναν χτύπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις