ΚΟΣΜΟΣ

Εννέα νεκροί στην κεντρική Ευρώπη από την κακοκαιρία

Εννέα νεκροί στην κεντρική Ευρώπη από την κακοκαιρία

Τουλάχιστον εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους χθες, Τρίτη (01/04) στην κεντρική Ευρώπη από την καταιγίδα Νίκλας, η οποία εκδηλώθηκε τοπικά ως κυκλώνας προκαλώντας ζημιές.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γερμανία: τρεις αυτοκινητιστές έχασαν τη ζωή τους από πτώσεις δένδρων στη Βαυαρία (νότια) και στη Ρηνανία-Παλατινάτο (δυτικά) και ένας άνδρας σκοτώθηκε από την πτώση τοίχου τον οποίο έριξε ο άνεμος στο κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ (κέντρο).
Τρεις αυτοκινητιστές έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ξαφνικής χιονόπτωσης και χαλαζόπτωσης σε νότιες περιοχές της χώρας.

Στην Αυστρία, ένας 63χρονος βρήκε το θάνατο αφού έπεσε από σκάλα ενώ προσπαθούσε να επισκευάσει τη σκεπή του στην Κάτω Αυστρία. Ένα 9χρονο κοριτσάκι τραυματίσθηκε από πτώση δένδρου στο Τιρόλο.
Στην Ελβετία, ένας 75χρονος αυτοκινητιστής σκοτώθηκε από πτώση δένδρου στο καντόνι της Ζυρίχης.

Οι σφοδροί άνεμοι που έπληξαν ένα τμήμα της βόρειας Ευρώπης, από τη Σκωτία μέχρι την Πολωνία περνώντας από τη βόρεια και την ανατολική Γαλλία, κορυφώθηκαν χθες, Τρίτη, στη Γερμανία, όπου μετατράπηκαν τοπικά σε ανεμοστρόβιλους με ριπές που ξεπερνούσαν τα 190 χλμ/ώρα.

Οι σιδηροδρομικές και οι οδικές συγκοινωνίες εξομαλύνονταν σήμερα στην κεντρική Ευρώπη, αφού αναστατώθηκαν από την κακοκαιρία. Οι άνεμοι σήκωσαν σκεπές πολλών σπιτιών και η ηλεκτροδότηση διακόπηκε προσωρινά σε δεκάδες χιλιάδες κατοικίες.