ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Κινηματογραφικό ριφιφί στην καρδιά του Λονδίνου

Βρετανία: Κινηματογραφικό ριφιφί στην καρδιά του Λονδίνου

Κινηματογραφική ταινία θυμίζει το εντυπωσιακό ριφιφί στο Λονδίνο, όπου διαρρήκτες άδειασαν 300 χρηματοκιβώτια στη συνοικία των διαμαντοπωλών της βρετανικής πρωτεύουσας Λονδίνου.

Αφού κατάφεραν να τρυπώσουν στο φρεάτιο του ασανσέρ, στη συνέχεια άνοιξαν μια δίοδο προς την αίθουσα των χρηματοκιβωτίων, χρησιμοποιώντας βαρύ εξοπλισμό.

Το ακριβές ποσό της λείας τους δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, όμως ένας ειδικός στον τομέα των διαμαντιών, ο Λιούις Μάλκα, έκανε λόγο για «εκατοντάδες και εκατοντάδες χιλιάδες» ευρώ.

Οι παράτολμοι διαρρήκτες έδρασαν κατά τη διάρκεια του Πάσχα των Καθολικών και έγδυσαν τα μισά από τα 600 χρηματοκιβώτια της εταιρείας Hatton Garden Safe Deposit Limited που βρίσκεται στο Χάτον Γκάρντεν, τη συνοικία των κοσμηματοπωλείων της βρετανικής πρωτεύουσας. Τα περισσότερα από αυτά τα χρηματοκιβώτια χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες του τομέα του εμπορίου διαμαντιών και κοσμημάτων.

Η Σκότλαντ Γιαρντ ενημερώθηκε σήμερα το πρωί και έστειλε επί τόπου μια ομάδα αστυνομικών. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες χρησιμοποίησαν "βαριά εργαλεία για να αποκτήσουν πρόσβαση στην αίθουσα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τέλεγκραφ οι διαρρήκτες κατάφεραν να εξουδετερώσουν το προηγμένης τεχνολογίας σύστημα ασφαλείας του κτιρίου. "Απ' ότι κατάλαβα, πέρασαν από το φρεάτιο του ανελκυστήρα για να φτάσουν στο υπόγειο όπου βρίσκονται τα χρηματοκιβώτια", εξήγησε ο Μάλκα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ