ΚΟΣΜΟΣ

Βαγδάτη: Επίθεση αυτοκτονίας του ΙΚ κατά τη διάρκεια κηδείας - Τουλάχιστον 19 νεκροί

Βαγδάτη: Επίθεση αυτοκτονίας του ΙΚ κατά τη διάρκεια κηδείας - Τουλάχιστον 19 νεκροί

Τουλάχιστον 19 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους ως αποτέλεσμα επίθεσης βομβιστή καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους, κατά τη διάρκεια κηδείας στη Βαγδάτη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, από την επίθεση αυτοκτονίας έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 40 άνθρωποι αρκετοί εκ των οποίων σοβαρά.

Παράλληλα, αλλού στην ιρακινή πρωτεύουσα, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης από την έκρηξη δύο βομβών που είχαν τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου στη Σαντρ Σίτι, μια συνοικία στην οποία κατοικούν κυρίως σιίτες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Στη συνοικία Αλ-Άμελ, στη νότια Βαγδάτη, η επίθεση του καμικάζι πραγματοποιήθηκε σ' ένα τζαμί και προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 32 ανθρώπων.

Σημειώθηκε στη διάρκεια της κηδείας ενός σιίτη μέλους των «Χασντ αλ-Σαάμπι», των μονάδων των σιιτών μαχητών που πολεμούν στο πλευρό του ιρακινού στρατού εναντίον των τζιχαντιστών της σουνιτικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Λίγο αργότερα, το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ένας μαχητής του ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην κηδεία ενός φιλοκυβερνητικού σιίτη μουσουλμάνου μαχητή.

Σε δήλωση που δημοσιοποιήθηκε στο ίντερνετ από υποστηρικτές της σκληροπυρηνικής σουνιτικής οργάνωσης αναφέρεται πως στόχος ήταν οι σιίτες πολιτοφύλακες που μάχονται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο και το δυτικό Ιράκ.

Σχετικές ειδήσεις