Διαμαρτυρίες για την εκτέλεση κρατουμένου στο Τέξας

«Απογοητευμένη» δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, για το γεγονός ότι η πολιτεία του Τέξας πραγματοποίησε την εκτέλεση...

«Απογοητευμένη» δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, για το γεγονός ότι η πολιτεία του Τέξας πραγματοποίησε την εκτέλεση ενός Μεξικανού, ο οποίος πάντα αρνιόταν τις κατηγορίες για το βιασμό και το φόνο μιας έφηβης.

«Αν δεν προστατεύσουμε τα δικαιώματα των αλλοδαπών στις Ηνωμένες Πολιτείες, κινδυνεύουμε σοβαρά να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες στην πρόσβαση στους υπηκόους μας στο εξωτερικό. Αυτό ακριβώς είναι που ανησυχεί την υπουργό Εξωτερικών», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νάλαντ.

Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα για αναστολή της εκτέλεσης από τον Λευκό Οίκο και την κυβέρνηση του Μεξικού, η πολιτεία του Τέξας προχώρησε χθες Πέμπτη στην εκτέλεση του Ουμπέρτο Λιλ στη φυλακή του Χάντσβιλ.

Η Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι, δήλωσε σήμερα ότι η εκτέλεση του Λιλ, 38 ετών, θέτει «τις Ηνωμένες Πολιτείες σε κατάσταση παραβίασης του διεθνούς δικαίου».