ΚΟΣΜΟΣ

Συναίνεση στην Κύπρο για την οικονομία

Συναίνεση στην Κύπρο για την οικονομία
Συναινετικό ήταν το κλίμα μεταξύ του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων...

Συναινετικό ήταν το κλίμα μεταξύ του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στη σύσκεψη για την οικονομία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Λευκωσία.

Ειδικότερα, κυβέρνηση και κόμματα συναίνεσαν στην προώθηση ενός άμεσου πακέτου μέτρων, το οποίο θα προωθηθεί εντός τριών εβδομάδων για ψήφιση στη Βουλή, κατόπιν διαβούλευσης με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Το πακέτο αυτό θα περιλαμβάνει την πλειοψηφία των προτάσεων της Κυβέρνησης για το συνταξιοδοτικό.

Επίσης, θα προωθηθούν άλλα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για τα οποία θα συνεχιστεί επίσης η συζήτηση, κατά τη νέα σύσκεψη των κομμάτων και της κυβέρνησης για την οικονομία που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

«Διαπιστώθηκε ευρύτατο επίπεδο συναντίληψης για διαμόρφωση πακέτου οικονομικών μέτρων άμεσης εφαρμογής τα οποία συζητηθούν και με τους κοινωνικούς εταίρους», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ενώ ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης επισήμανε:
«Στη σημερινή συνάντηση διαπιστώθηκε η διάθεση από μέρους όλων για ανάληψη κοινής ευθύνης».

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού χαιρέτισε το εποικοδομητικό πνεύμα και ευχήθηκε ότι την ερχόμενη Δευτέρα η συζήτηση θα προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς.