ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Απειλές για βόμβες σε εννέα σχολεία του Νιού Τζέρσεϊ

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Απειλές για βόμβες σε εννέα σχολεία του Νιού Τζέρσεϊ

Οι αρχές δεν εντόπισαν εκρηκτικούς μηχανισμούς μέσα στα εννέα σχολεία στην κομητεία του Μπέργκεν στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη της κομητείας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Νωρίτερα τουλάχιστον εννέα σχολεία εκκενώθηκαν, μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα αγνώστου, ο οποίες έκανε λόγο για επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Στις περισσότερες περιπτώσεις ο «δράστης» έκανε λόγο για τοποθέτηση βόμβας, ενώ τουλάχιστον σε ένα από τα μηνύματα γινόταν αναφορά σε ένοπλη επίθεση.

Όλα τα σχολεία που δέχτηκαν απειλές βρίσκονται στην κομητεία Μπέργκεν. Οπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έχουν κλείσει τα σχολεία στις πόλεις Teaneck, Garfield, Tenafly, Clifton, Fair Lawn, Leonia, Bergenfield, Englewood και Hackensack.

Κατά τα φαινόμενα, οι δράστες άφησαν μηνύματα σε αυτόματους τηλεφωνητές κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι διευθυντές των σχολείων τα άκουσαν σήμερα το πρωί.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κλίφτον είπε ότι ένα από αυτά τα τηλεφωνήματα έκανε λόγο για μια επικείμενη «μαζική δολοφονία».

Το 2014, μετά από παρόμοιες προειδοποιήσεις, είχαν εκκενωθεί επτά σχολικά ιδρύματα στην ίδια κομητεία, αλλά από τις έρευνες που έκαναν τότε οι αρχές δεν βρέθηκε τίποτα το ανησυχητικό.

Σχετικές ειδήσεις