ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ συναντά την καγκελάριο Μέρκελ (vid)

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ συναντά την καγκελάριο Μέρκελ (vid)

Τον αμερικανό ηθοποιό και σκηνοθέτη Τζορτζ Κλούνεϊ, τη σύζυγό του Αμάλ και τον Πρόεδρο της Οργάνωσης «Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης» και πρώην υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, δέχθηκε νωρίτερα σήμερα η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπός της Κριστιάνε Βιρτς, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους πιθανές δράσεις για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

«Συζητήσαμε σχετικά με τη δέσμευση της μη κυβερνητικής οργάνωσης του Τζορτζ Κλούνεϊ», την Επιτροπή Διεθνούς Διάσωσης (IRC), «της συζύγου του (Άμαλ) και του Ντέιβιντ Μίλιμπαντ», του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας και προέδρου της IRC, επισήμανε η Άνγκελα Μέρκελ στον Τύπο.

«Συνομιλήσαμε σχετικά με τις δυνατότητες που υπάρχουν για μια ΜΚΟ και μια κυβέρνηση να εργαστούν μαζί (για την επίλυση) των αιτιών που οδηγούν τους ανθρώπους να εγκαταλείπουν (τις χώρες τους) και επίσης τους τρόπους για να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να δεσμευτούν σε αυτόν τον σκοπό» προσέθεσε η ίδια.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στον γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο Αμερικανός ηθοποιός, που επισκέφθηκε τη γερμανική πρωτεύουσα για να παρουσιάσει το «Χαίρε, Καίσαρα», την τελευταία ταινία των αδελφών Κοέν, στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου, από την πλευρά του αναφέρθηκε στα «καλύτερα μέσα (που θα μπορούσε κάποιος) να βοηθήσει» τους πρόσφυγες.

«Έχω πλήρη επίγνωση της δυσκολίας του εγχειρήματος» υπογράμμισε ο Κλούνεϊ που απέτινε φόρο τιμής «σε όλους τους εθελοντές» και «σε όλους εκείνους τους Γερμανούς» που έχουν κινητοποιηθεί για να υποδεχθούν τους πρόσφυγες.

ama

Ο διάσημος πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης σημείωσε επιπλέον σήμερα σε δηλώσεις που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η προσφυγική κρίση είναι μεγαλύτερου εύρους σε σύγκριση με όσα παρουσιάζονται με πηχυαίους τίτλους στα ΜΜΕ από τις ροές προσφύγων που εγκαταλείπουν τη Συρία και το Ιράκ και τόνισε ότι εκείνος πιστεύει ότι οι Αμερικανοί «θα κάνουν το σωστό».

«Για εμένα η προσφυγική κρίση δεν είναι μονάχα οι Σύροι πρόσφυγες» υπογράμμισε ο διάσημος πρωταγωνιστής στο Ρόιτερς. «Ξέρετε, υπάρχουν ακόμα εσωτερικά εκτοπισμένοι άνθρωποι και πρόσφυγες στο Νότιο Σουδάν, στο Νταρφούρ, υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που συνεχίζουν να πεθαίνουν».

Ερωτηθείς σχετικά με τον μεγιστάνα Ντόναλντ Τραμπ και την πρότασή του περί απαγόρευσης της εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ αλλά και της ανύψωσης ενός τείχους που θα εμποδίζει την παράνομη διέλευση των Μεξικανών μεταναστών στις ΗΠΑ, ο Τζορτζ Κλούνεϊ απάντησε ότι δεν πιστεύει ότι ο δισεκατομμυριούχος θα καταφέρει ποτέ να γίνει πρόεδρος.

«Νομίζω ότι ήταν ο Ουίνστον Τσόρτσιλ που το είπε αυτό: «Μπορείς να υπολογίζεις πάντα στους Αμερικανούς ότι θα κάνουν το σωστό - αφού έχουν εξαντλήσει κάθε άλλη πιθανότητα». Επομένως ξέρετε όλα θα πάνε καλά, θα χρειαστούμε απλά μια στιγμή» για να το καταφέρουμε.

Χθες ο κ. Κλούνεϊ, ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου, εξέφρασε την διάθεση να συναντηθεί με την κυρία Μέρκελ, «για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε» στο θέμα των προσφύγων.

Σχετικές ειδήσεις