Πέφτει η δημοτικότητα του Ομπάμα

Έπεσε στο 40% η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, πιθανότατα λόγω της κρίσης χρέους που ταλανίζει την Ουάσινγκτον.

Έπεσε στο 40% η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, πιθανότατα λόγω της κρίσης χρέους που ταλανίζει την Ουάσινγκτον, όπως δείχνει πρόσφατη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup.

Το ινστιτούτο σημειώνει πάντως ότι η δημοτικότητα του Ομπάμα έχει πέσει στο 41% πολλές φορές αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, τον Ιανουάριο του 2009, ωστόσο στις 7 Ιουνίου βρισκόταν στο 50%.

Περίπου τέσσερις στους δέκα (ποσοστό 41%) Αμερικανούς πιστεύουν ότι ο Ομπάμα χειρίστηκε λανθασμένα την κατάσταση αναφορικά με την εμπλοκή στο Κογκρέσο της αύξησης του ορίου του χρέους. Πρόσφατη δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου έδειχνε ότι η δημοτικότητα του Κογρέσου δεν υπερβαίνει το 18%.

Ο Ομπάμα χαίρει της εκτίμησης του 72% των Δημοκρατικών, του 13% των Ρεπουμπλικάνων και του 34% των ψηφορόρων που δεν σχετίζονται με κάποιο κόμμα.

Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση, το 52% την κρίνει "μέτρια" και από αυτούς το 75% πιστεύει ότι τα πράγματα θα χειροτερεύσουν.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 27 Ιουλίου σε δείγμα 1007 ατόμων και το περιθώριο σφάλματος ανέρχεται στο συν/πλην 3%.