ΚΟΣΜΟΣ

Στην Ιταλία οι φυγάδες ακόλουθοι της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα

Στην Ιταλία οι φυγάδες ακόλουθοι της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα

Οι δύο ακόλουθοι (σύμφωνα με πληροφορίες ο επικεφαλής της τουρκικής στρατιωτικής αποστολής στην Ελλάδα και ο ναυτικός ακόλουθος της πρεσβείας) φέρονται να ανησυχούσαν για τυχόν κυρώσεις, ενόψει ανάκλησής τους στην Άγκυρα, υπό τον φόβο πως θα θεωρούνταν φιλικά προσκείμενοι στους πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου.

Σήμερα (11/08), η τουρκική κυβέρνηση ανέφερε πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει, οι δύο ακόλουθοι έχουν διαφύγει στην Ιταλία, από την περασμένη κιόλας εβδομάδα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε πως δύο ακόλουθοι της πρεσβείας στην Ελλάδα «διέφυγαν στην Ιταλία στις 6 Αυγούστου».

«Θα επικοινωνήσουμε με τις ιταλικές Αρχές για να οδηγηθούν στην Τουρκία» ανέφερε ο υπουργός και προσέθεσε ότι «ορισμένοι διπλωμάτες διαφεύγουν μετά την ανάκλησή τους», σημειώνοντας πως δύο Τούρκοι δημόσιοι υπάλληλοι στο Μπανγκλαντές διέφυγαν στη Νέα Υόρκη.


«Όσοι διαφεύγουν έχουν προθεσμία μέχρι σήμερα να επιστρέψουν, ειδάλλως θα κινηθούμε νομικά» είπε ο Τσαβούσογλου μιλώντας την Πέμπτη στο τουρκικό NTV.

Σχετικές ειδήσεις