Ένα φιλί σε... τοίχους του Παρισιού (video+photos)

Newsroom Newsroom

Ένα φιλί σε... τοίχους του Παρισιού (video+photos)

Να συνεχίσει την παράδοση μεγάλων φωτογράφων που απαθανάτιζαν… φιλιά στο Παρίσι, έσπευσε ο Julien Nonnon, χρησιμοποιώντας ωστόσο  μέσα του 21ου αιώνα.

Στο πρότζεκτ «#le_baiser», o Nonnon φωτίζει κτήρια, προσόψεις, αρχιτεκτονικά στοιχεία της Πόλης του Φωτός, με περισσότερα από 100 ζευγάρια που φιλιούνται, υπενθυμίζοντάς μας ότι το Παρίσι θα είναι για πάντα η «πόλη του έρωτα» (και η «πόλη του φιλιού» για την κάμερα).

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι εμπνεύστηκε το πρότζεκ από κάτι που είπε ο Γάλλος ρομαντικός ποιητής Αλφρέ ντε Μισέ: «Η μόνη αληθινή γλώσσα στον κόσμο είναι ένα φιλί»…

Ο Nonnon ξεκίνησε με κάστινγκ, ζητώντας από συμπολίτες του να συμμετάσχουν στην περιπέτεια της δημιουργίας μιας «βιβλιοθήκης έρωτα».

«Ο αριθμός αυτών που ήθελαν να έρθουν στο κάστινγκ ήταν πάνω από τις προσδοκίες μου», εξομολογήθηκε ο Nonnon στο Designboom. Συμπληρώνοντας: «Έλαβα πολλά συγκινητικά και από την καρδιά γραμμένα μηνύματα από πολλούς, στα οποία μου έλεγαν τις ιστορίες τους και το γιατί ήθελαν να συνεισφέρουν σ' ένα τέτοιο πρότζεκτ».

Το αποτέλεσμα παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της «La Nuit Blanche 2016», της οποίας άλλωστε το θέμα ήταν «ο έρωτας».

Όμως o Nonnon δεν προτίθεται να σταματήσει εδώ. Θέλει να συνεχίσει να προβάλλει φιλιά σ' όλον τον κόσμο, ενθαρρύνοντας τους περαστικούς μ' ένα απλό μήνυμα: Ας φιληθούμε!

Ένα φιλί σε... τοίχους του Παρισιού (video+photos)
01
Ένα φιλί σε... τοίχους του Παρισιού (video+photos)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved