ΚΟΣΜΟΣ

Φοβερή αποκάλυψη: Αυτή τη φορά ίσως να έρχεται όντως το τέλος του κόσμου!

Φοβερή αποκάλυψη: Αυτή τη φορά ίσως να έρχεται όντως το τέλος του κόσμου!

Πιο κοντά από ποτέ στο… τέλος της, φέρεται να είναι η ανθρωπότητα, σύμφωνα με τους ειδικούς και τις ανησυχητικές διαπιστώσεις τους.

Και μην νομίζετε ότι πρόκειται για μερικά ακόμη τρομολαγνικά σενάρια, αφού τώρα «μιλούν» οι πιθανότητες!

Και συγκεκριμένα, ο μαθηματικός Fergus Simpson από το πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, ο οποίος αποκάλυψε την πιθανότητα να έρθει το τέλος όλων μας το 2017!

Σύμφωνα λοιπόν με μια νέα έκθεση κορυφαίων στατιστικολόγων, αυτή η πιθανότητα ανέχεται (για τη χρονιά που έρχεται) στο 0,2%!

Όπως λοιπόν τονίζουν χαρακτηριστικά, όσο αυξάνεται ο πληθυσμός της Γης, τόσο… ακολουθεί η πιθανότητα να εξαφανιστεί η ανθρωπότητα.

Η έκθεση βασίζεται στη θεωρία «Doomsday», βάσει της οποίας οι άνθρωποι γεννιούνται με τυχαία σειρά, ενώ ένα άτομο γεννιέται κάπου στη μέση.

Πιστεύεται, δε, ότι πάνω από 100 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη γεννηθεί στην ιστορία της Γης, ενώ ο Simpson ισχυρίζεται ότι περίπου άλλοι τόσοι θα έχουν γεννηθεί πριν το άδοξο τέλος.

«Βασικό συμπέρασμά μας είναι ότι ο ετήσιος κίνδυνος παγκόσμιας καταστροφής σήμερα υπερβαίνει το 0,2%», σημειώνει ο μαθηματικός στο έγγραφο που δημοσιεύεται στο arXiv και συμπληρώνει: «Ανεξάρτητα από τα προαναφερθέντα στατιστικά συμπεράσματα, θα ήταν αφελές να πιστεύουμε ότι ο ετήσιος αυτός κίνδυνος παγκόσμιας καταστροφής είναι πολύ μικρός. Σε μια εποχή στην οποία τουλάχιστον οκτώ κυρίαρχα κράτη έχουν στην κατοχή τους πυρηνικά όπλα (συμπεριλαμβανομένου ενός του οποίου ο ηγέτης έχει εκτελέσει τα μέλη της οικογένειάς του. Παρεμπίπτοντας μην τα πιστεύετε όλα για τον Κιμ), μια τέτοια προσέγγιση φαίνεται τόσο επικίνδυνη και ανεύθυνη».

Και καταλήγει o Simpson: «Οι έρευνες προς την κατεύθυνση της άμβλυνσης των διάφορων παγκόσμιων κινδύνων θα πρέπει να ξεκινήσουν επειγόντως. Εμείς μπορεί να μην είμαστε σε θέση να αποφύγουμε το αναπόφευκτο για το σύνολο, αλλά το προσωπικό προσδόκιμο ζωής μας, είναι στο πλαίσιο των δικών μας δυνατοτήτων για να το καθυστερήσουμε».

Και αν νομίζετε πως η πιθανότητα 1/500 είναι από απειροελάχιστη μέχρι… αμελητέα, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι έγιναν άλλα και... άλλα, πολύ πιο απίθανα! Η Λέστερ για παράδειγμα είχε πιθανότητα 1/5000 να κόψει πέρυσι πρώτη το νήμα της Premier League, ενώ κάπου εκεί ήταν και της εθνικής Ελλάδας να κατακτήσει το Euro το 2004…

Γι΄ αυτό λοιπόν, ποτέ δεν ξέρεις!

Σχετικές ειδήσεις