ΚΟΣΜΟΣ

Έρχεται: Πολικό ψύχος θα σαρώσει τις ΗΠΑ (video)

Έρχεται: Πολικό ψύχος θα σαρώσει τις ΗΠΑ (video)

H πρώτη πολική δίνη του φετινού χειμώνα, στοχεύει να κάνει την επέλασή της την επόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ, με θερμοκρασίες αρκετά κάτω του μηδενός και έντονες χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με το Reuters, οι χαμηλές θερμοκρασίες έρχονται αμέσως μετά την καταγραφή του θερμότερου Νοεμβρίου εδώ και πολλά χρόνια για τις 48 πολιτείες των ΗΠΑ.

Ωστόσο, ούτε ο Δεκέμβριος ήταν ιδιαίτερα ψυχρός στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, καθώς μόνο πέντε χρονιές από την τελευταία εικοσαετία κατεγράφησαν θερμοκρασίες κάτω του φυσιολογικού.

Η πολική δίνη, μια περιστρεφόμενη μάζα κρύου αέρα πάνω από τον πόλο, παραδίδει παγωμένο Αρκτικό αέρα στα μέσα γεωγραφικά πλάτη κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν η δίνη διαταράσσεται και στη συνέχεια εξασθενεί.

Τα τρέχοντα μοντέλα υποδεικνύουν ότι αυτό το κύμα που θα καταφθάσει στις ΗΠΑ λίγο πριν τα Χριστούγεννα ενισχύεται από ένα από τα πιο κρύα μέρη του πλανήτη, τη Σιβηρία.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων, ψυχρός σιβηρικός αέρας θα κατευθύνεται προς τον πόλο και στη συνέχεια στη Βόρεια Αμερική. Οι πρώτες περιοχές που δίνονται ως στόχος του πολικού ψύχους είναι το Σικάγο, η Μινεσότα, και το Γουισκόνσιν.

Σχετικές ειδήσεις