ΚΟΣΜΟΣ

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την άσκηση εισβολής στη Βόρεια Κορέα - Έτοιμος για πόλεμο ο Τραμπ

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την άσκηση εισβολής στη Βόρεια Κορέα - Έτοιμος για πόλεμο ο Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «ρυθμίσει» μόνος του το πρόβλημα με τη Βόρεια Κορέα δίχως την αρωγή της Κίνας, σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα 3 Μαρτίου στη βρετανική εφημερίδα Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του Κινέζου ομολόγου του Σι Ζινπίνγκ.

«Εάν η Κίνα δε ρυθμίσει το βορειοκορεατικό, θα το κάνουμε εμείς», δηλώνει ο Τραμπ με πρόθεση να υπογραμμίσει την αποφασιστικότητα και την επιμονή του, ενόψει της διήμερης επίσκεψης του Ζινπίνγκ, την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή. Ο Τραμπ θα δεχθεί τον Κινέζο ομόλογό του στην ιδιόκτητη κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα.

Στο ερώτημα εάν οι ΗΠΑ μπορούν να δράσουν μόνες τους, χωρίς να αναμένουν τη συνδρομή της Κίνας, ο Τραμπ εμφανίζεται κατηγορηματικός, χωρίς να προσθέτει άλλες λεπτομέρειες: «απολύτως».

«Η Κίνα θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα ας βοηθήσει, ή όχι, με την Βόρειο Κορέα. Εάν δεν το κάνει, αυτό δεν θα είναι καλό για κανέναν μας», προσθέτει ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στη βρετανική οικονομική εφημερίδα.

Δείτε στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr εντυπωσιακές φωτογραφίες από την κοινή στρατιωτική άσκηση προετοιμασίας ενδεχόμενης εισβολής στη Βόρεια Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν από Αμερικανούς και Νοτιοκορεάτες πεζοναύτες στις 2 Απρίλη 2017, υπό την ονομασία “Foal Eagle”, στην περιοχή Ποχάνγκ, 360 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σεούλ. Οι ασκήσεις ξεκίνησαν την 1η Μάρτη και θα ολοκληρωθούν την 1η Μάη.

Σχετικές ειδήσεις