Στο έλεος κακοκαιρίας το Βιετνάμ

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι πέντε αγνοούνται εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων και πλημμυρών που..

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι πέντε αγνοούνται εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων και πλημμυρών που πλήττουν το κεντρικό Βιετνάμ τις τελευταίες ημέρες.


Δύο από τα θύματα χτυπήθηκαν από κεραυνούς. Οι υπόλοιποι παρασύρθηκαν και πνίγηκαν από χειμάρρους, αναφέρουν τοπικοί αξιωματούχοι.


Δεκάδες χωριά αποκόπηκαν ενώ το επαρχιακό δίκτυο ηλεκτροδότησης υπέστη εκτεταμένες ζημιές.


Επτά αλιευτικά σκάφη που έπλεαν κοντά στο λιμάνι Νγκε Αν, με συνολικά 28 άνδρες μέλη πληρωμάτων, ανατράπηκαν, με αποτέλεσμα τρία από αυτά να βυθιστούν. Χθες Τρίτη η ακτοφυλακή είχε διασώσει 44 αλιείς και ανέσυρε τις σορούς δύο.


Στο κεντρικό Βιετνάμ αναφέρθηκε βροχόπτωση 300-400 χιλιοστών από τις 2 ως τις 4 Οκτωβρίου--με ορισμένες περιοχές να αναφέρουν συνολική βροχόπτωση 1,2 μέτρων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας και Επαρχιακής Ανάπτυξης οι καταστροφές που σχετίζονται με τις βροχοπτώσεις στοιχίζουν κατά μέσον όρο τη ζωή 750 ανθρώπων κάθε χρόνο την τελευταία 10ετία ενώ προκαλούν ζημιές που φθάνουν ως και το 1,5% του ΑΕΠ της χώρας.