ΚΟΣΜΟΣ

Προσφυγή κατά του Πάπα από θύματα παιδεραστών ιερέων

Προσφυγή κατά του Πάπα από θύματα παιδεραστών ιερέων
Θύματα παιδεραστών ιερέων κατέθεσαν προσφυγή ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου...

Θύματα παιδεραστών ιερέων κατέθεσαν προσφυγή ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) εναντίον του Πάπα και άλλων αξιωματούχων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», ανακοίνωσε σήμερα η ένωση παλαιών θυμάτων SNAP.

Οι προσφεύγοντες κατηγορούν αυτούς τους αξιωματούχους του Βατικανού ότι «ανέχθηκαν και κατέστησαν δυνατή τη συστηματική και ευρέως εκτεταμένη συγκάλυψη βιασμών και σεξουαλικών εγκλημάτων εναντίον δεκάδων χιλιάδων παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο».

Στην προσφυγή τους έχουν επισυνάψει 10.000 σελίδες που τεκμηριώνουν τις υποθέσεις παιδεραστίας, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της ένωσης, που έχει την έδρα της στις ΗΠΑ.

Μέλη της Ένωσης Παλαιών Θυμάτων SNAP από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία και το Βέλγιο -τέσσερις χώρες που έχουν πληγεί από το σκάνδαλο παιδεραστίας στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία- μετέβησαν στη Χάγη για να ζητήσουν να αρχίσουν διώξεις εναντίον του πάπα και τριών άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας "για τις άμεσες ευθύνες τους ως ιεραρχικά προϊσταμένων".