ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Εγκληματική ενέργεια βλέπουν οι Αρχές πίσω από τη φονική πυρκαγιά σε πολυκατοικία

Γαλλία: Εγκληματική ενέργεια βλέπουν οι Αρχές πίσω από τη φονική πυρκαγιά σε πολυκατοικία

Η πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στο υπόγειο του πενταόροφου κτηρίου, όπου στεγάζονταν δέκα διαμερίσματα, στο βόρειο τμήμα της Μιλούζ

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε κτίριο κατοικιών στη Μιλούζ της ανατολικής Γαλλίας τα μεσάνυχτα της Κυριακής με αποτέλεσμα πέντε νεκρούς, εκ των οποίων τέσσερα παιδιά, και ακόμη οχτώ τραυματίες «οφείλεται πιθανότατα σε εγκληματική ενέργεια» και ένας άνδρας έχει τεθεί υπό κράτηση, δήλωσε σήμερα ο εισαγγελέας Ντομινίκ Αλζεαρί.

«Η πυρκαγιά είναι κατά πάσα πιθανότητα εγκληματική ενέργεια. Όλα μας οδηγούν σε αυτή την πεποίθηση», δήλωσε σε μια συνέντευξη Τύπου ο εισαγγελέας. «Ένα άτομο τέθηκε υπό κράτηση στις 02:40 τα ξημερώματα. Ένας 28χρονος άνδρας με ιστορικό πρόκλησης φθορών με εμπρηστικές ενέργειες» πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η έρευνα που ξεκίνησε σήμερα εστιάζει σε ενέργειες «εκ προθέσεως καταστροφής που προκάλεσαν το θάνατο και εκ προθέσεως ενέργειες καταστροφής που προκάλεσαν σοβαρούς τραυματισμούς».

Ανάμεσα στους οχτώ τραυματίες, βρίσκονται τρεις - μια γυναίκα, ένας άνδρας 31 ετών και ένα 8χρονο αγόρι- νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σχετικές ειδήσεις