ΚΟΣΜΟΣ

Στα «αζήτητα» νεογέννητο με σύνδρομο Down – Το εγκατέλειψε η μητέρα, το απέρριψαν επτά ζευγάρια

Στα «αζήτητα» νεογέννητο με σύνδρομο Down – Το εγκατέλειψε η μητέρα, το απέρριψαν επτά ζευγάρια

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Ιταλίας η είδηση ότι επτά ζευγάρια, που ζουν στη Νάπολη, αρνήθηκαν να υιοθετήσουν ένα νεογέννητο κοριτσάκι με σύνδρομο Down.

Το βρέφος εγκαταλείφθηκε στο νοσοκομείο από τη φυσική του μητέρα και οι αρμόδιες αρχές ενεργοποίησαν αμέσως τις διαδικασίες για να μπορέσει να υιοθετηθεί από κάποια οικογένεια που θα το επιθυμούσε.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, και τα επτά ζευγάρια που ρωτήθηκαν -και τα οποία είχαν κάνει αίτηση για να μπορέσουν να υιοθετήσουν παιδί- όταν πληροφορήθηκαν ότι το νεογέννητο έχει σύνδρομο Down, δήλωσαν ότι δεν είναι διατεθειμένα να το υποδεχθούν στην οικογένειά τους.

Διαφορετική άποψη και στάση ζωής είχε ένας ανύπαντρος άνδρας, ο οποίος επίσης είχε κάνει σχετική αίτηση. Όπως ανέφερε, επιθυμεί να υιοθετήσει παιδί, «χωρίς να θέτει κανέναν απολύτως όρο», όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Η φάση της προσωρινής ανάθεσης ξεκίνησε, και αν όλα πάνε καλά, το κοριτσάκι και ο νέος της μπαμπάς θα μπορέσουν να μοιραστούν τις χαρές και λύπες της ζωής.

Η λύση αυτή επελέγη, παρά το ότι η ιταλική νομοθεσία περιορίζει σημαντικά τη δυνατότητα υιοθεσίας για ανύπαντρους άνδρες και γυναίκες. Οι αρμόδιοι δικαστές, όμως, από τη μια εξεπλάγησαν από την αντίδραση των επτά ζευγαριών, και από την άλλη θεώρησαν, φυσικά, ότι η κύρια προτεραιότητα ήταν να βρεθεί μια νέα οικογένεια για το μικρό κοριτσάκι από τη Νάπολη, ώστε να μην μεγαλώσει σε ίδρυμα.