Πολύνεκρη επίθεση από βομβιστή-καμικάζι στο βόρειο Πακιστάν

Πολύνεκρη επίθεση από βομβιστή-καμικάζι στο βόρειο Πακιστάν

Τουλάχιστον 11 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 13 ακόμη τραυματίστηκαν σε μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι των Ταλιμπάν σε στρατιωτική βάση στην κοιλάδα του Σουάτ στο βορειοδυτικό Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε ο στρατός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η «επίθεση αυτοκτονίας» στην περιοχή Καμπάλ έγινε ενάντια σε μια «αθλητική εγκατάσταση του στρατού». Ένας αξιωματικός βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα.

«Οι στρατιώτες έπαιζαν βόλεϊ το βράδυ έξω από τη στρατιωτική βάση… όταν ένας βομβιστής καμικάζι κατάφερε να πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε», δήλωσε ένας αξιωματούχος ασφαλείας που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ανάμεσα στους θεατές του αγώνα βρίσκονταν και πολίτες και ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς πολλοί άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή, τόνισε η ίδια πηγή, προσθέτοντας πως οι τραυματίες διακομίστηκαν στο κοντινό στρατιωτικό νοσοκομείο.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε με ανακοίνωσή της η οργάνωση Τεχρέκ-ε-Ταλιμπάν του Πακιστάν, γνωστή και ως πακιστανοί Ταλιμπάν, με τον εκπρόσωπό της Μουχαμάντ Χουρασάνι να απειλεί με νέες επιθέσεις.

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σαχίντ Χακάν Αμπάσι καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας ότι καμία «άνανδρη επίθεση δεν μπορεί να μας αποτρέψει να συνεχίσουμε την μάχη μας ενάντια στην απειλή της τρομοκρατίας».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ