ΚΟΣΜΟΣ

Απομάκρυναν τους «Αγανακτισμένους της Γουόλ Στριτ»

Απομάκρυναν τους «Αγανακτισμένους της Γουόλ Στριτ»

Δεκάδες διαδηλωτές του κινήματος «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» που είχαν κατασκηνώσει σε πλατεία μπροστά από το δημαρχείο του Όκλαντ απομάκρυνε με τη βία η αστυνομία της Καλιφόρνια.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών μετά την επίθεση που δέχτηκαν από αρκετές εκατοντάδες ακτιβιστές οι οποίοι τούς έριχναν διάφορα αντικείμενα.

Οι διαδηλωτές διαλύθηκαν μετά την επιχείρηση καταστολής της αστυνομίας, η οποία λίγο νωρίτερα είχε συλλάβει ορισμένους ακτιβιστές και κάλεσε τους υπόλοιπους να διαλυθούν.

Τουλάχιστον ένας από τους διαδηλωτές επλήγη από δακρυγόνο με αποτέλεσμα να αιμορραγήσει στο κεφάλι και να χάσει τις αισθήσεις του, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.


Οι διαδηλωτές, οι οποίοι κατόπιν ανασυγκρότησαν τις δυνάμεις τους, άρχισαν να πετούν αυγά στην αστυνομία, που απάντησε πετώντας κάψουλες μπογιάς.

Ακτιβιστές του κινήματος "Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ" έχουν εγκατασταθεί από τις 17 Σεπτεμβρίου στην οικονομική συνοικία της Γουόλ Στριτ στη Νέα Υόρκη καταγγέλλοντας τις ακρότητες που επιβάλλει το χρηματοπιστωτικό κατεστημένο και τις ολοένα μεγαλύτερες ανισότητες. Άλλοι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν με τον ίδιο τρόπο στη χώρα, κυρίως στο Σικάγο.