ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Τουρκία: Σκηνές... απείρου κάλλους με οπαδούς του Eρντογάν να φιλούν τα χέρια του! (video)

Εκλογές Τουρκία: Σκηνές... απείρου κάλλους με οπαδούς του Eρντογάν να φιλούν τα χέρια του! (video)

Ο Ερντογάν ξέρει όσο κανείς άλλος πολιτικός στην Τουρκία να μετατρέπει σε σόου τις δημόσιες εμφανίσεις του, έχοντας «χτίσει» με κόπο και… προπαγάνδα το προφίλ του λαοπρόβλητου και αγαπητού στους πολίτες ηγέτη.

Οι σημερινές εκλογές μάλιστα, κάθε άλλο παρά από μία ακόμη ευκαιρία για επίδειξη… σεμνότητας, θα μπορούσαν να αποτελέσουν για το «σουλτάνο», ο οποίος γνώρισε τη σκηνοθετημένη (;) λατρεία του κόσμου.

Κατά την αναχώρησή του από την προεδρική κατοικία για το ιστορικό κτίριο Huber Köşkü της Κωνσταντινούπολης, όπου στεγάζεται το προεδρικό γραφείο και από όπου θα παρακολουθήσει τη ροή των αποτελεσμάτων, δεκάδες οπαδοί του τον αποθέωσαν με ορισμένους, μάλιστα, να του φιλούν ακόμα και τα χέρια!

«Είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε, αλλά είμαστε καλά», ήταν η πρώτη δήλωση του Ερντογάν, σχολιάζοντας τα πρώτα αποτελέσματα που φαίνεται να του δίνουν σαφές προβάδισμα.

Δείτε στο 0:26 του βίντεο, το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο, όπου ένας νεαρός, αφού πιάνει το χέρι του Τούρκου προέδρου, σκύβει και το φιλάει, λίγο πριν εκείνος μπει στο αυτοκίνητό του…


Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçimle ilgili ilk yorum