Απογοητευμένοι από τον Ομπάμα οι Αμερικανοί

Απογοητευμένοι από τον Ομπάμα οι Αμερικανοί

Ελάχιστα εμπιστεύεται η πλειοψηφία των ψηφοφόρων στις ΗΠΑ τους χειρισμούς του Μπαράκ Ομπάμα στην οικονομία σύμφωνα με δημοσκόπηση των NBC News/Wall Street Journal. Ωστόσο ο αμερικανός πρόεδρος εξακολουθεί να προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων σε σχέση με τους ρεπουμπλικανούς αντιπάλους του.

 

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η κυβέρνηση Ομπάμα δεν έχει καταγράψει επιτυχίες στον τομέα της οικονομίας λόγω της αδυναμίας εποπτείας της Γουόλ Στριτ και των τραπεζών και του ομοσπονδιακού ελλείμματος του προϋπολογισμού.

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες απάντησαν ότι οι ΗΠΑ δεν κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και μόνο το 25% θεωρούν ότι η αμερικανική οικονομία θα βελτιωθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες, προκύπτει από τη δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η δημοτικότητα του Ομπάμα βρίσκεται στο 44%.

Ωστόσο, η δημοσκόπηση κατέληξε και σε θετικά συμπεράσματα. Για παράδειγμα, το 52% των ερωτηθέντων συμφωνούν με τους χειρισμούς του προέδρου στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και το 71% με την απόφασή του να αποσύρει όλα τα αμερικανικά στρατεύματα από το Ιράκ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο Ομπάμα εξακολουθεί να προηγείται των ρεπουμπλικανών υποψηφίων για το χρίσμα . Στην υποθετική ερώτηση ποιόν θα ψηφίζατε σήμερα μεταξύ του Ομπάμα και του πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνι, το 49% θα επέλεγε τον σημερινό πρόεδρο και το 43% τον Ρόμνι, ενώ αν η μονομαχία ήταν μεταξύ του Ομπάμα και του επιχειρηματία Χέρμαν Κέιν το ποσοστό θα ήταν 53% έναντι 38%.