ΚΟΣΜΟΣ

Δεν παραιτείται της υποψηφιότητας του ο Κέην

Δεν παραιτείται της υποψηφιότητας του ο Κέην

Αρνείται κατηγορηματικά ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ, Χέρμαν Κέηνμ, κάθε κατηγορία που του προσάπτουν για σεξουαλική παρενόχληση ενώ δήλωσε πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση του χρίσματος το 2012.

«Δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει μία εκ των γυναικών που τον κατηγορούν, την Σάρον Μπίαλεκ, ως «προβληματική γυναίκα» που είναι δημιούργημα του μηχανισμού των Δημοκρατικών, που στόχο έχει να υπονομεύσει την υποψηφιότητα του.

Ο Κέην, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν είχε δει ποτέ την Μπίαλεκ, παρά μόνο όταν εκείνη έδωσε, την περασμένη Δευτέρα, συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να εκτοξεύσει τις κατηγορίες της, αντιμετωπίζει τη δυσπιστία των Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι, σύμφωνα με δημοσκόπηση των πρακτορείων Ρόιτερς/Ιπσος, τον υποστηρίζουν ολοένα και λιγότερο, καθώς ήδη, εκτός από την Μπίαλεκ, ακόμη τρεις γυναίκες τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου χρόνου δήλωσε σχετικά με τη δημοσκόπηση ότι: «Είναι φυσική και αναμενόμενη μία τέτοια αντίδραση».