ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό είναι το εντυπωσιακότερο δεντρόσπιτο που έχετε δει ποτέ (Pics+Vid)

Αυτό είναι το εντυπωσιακότερο δεντρόσπιτο που έχετε δει ποτέ (Pics+Vid)

Όχι πολύ μακριά από την ακτή Τζουράσικ στο δυτικό Ντόρσετ της Αγγλίας, το «Woodman's Treehouse» προσφέρει καταφύγιο - πολυτελείας, ομολογουμένως - μέσα στην άγρια φύση.

Είναι δίπατο, ψηλά στα κλαδιά μιας πανάρχαιας οξιάς, οι εξωτερικές επιφάνειες είναι ποικιλόμορφες, η θέα στο δάσος ανεμπόδιστη. Η πρόσβαση είναι εφικτή από μια εναέρια στενή γέφυρα. Μια δρύινη πόρτα με βαρύ φινιστρίνι οδηγεί σε μικρό λόμπι. Μέσα, μια άλλη πόρτα αποκαλύπτει τον στρογγυλό κύριο χώρο: υπέρδιπλο κρεβάτι, κουζίνα, χάλκινη μπανιέρα και περιστρεφόμενο τζάκι. Κρεβάτι και μπανιέρα είναι τοποθετημένα σε ανοίγματα στο τοίχωμα, η θέα από εκεί εντυπωσιακή.



Σχεδιάστηκε από τον Γκάι Μάλισον, σε συνεργασία με τον Κιθ Μπράουνλι του στούντιο Brownlie, Ernst and Marks και προσφέρει μια σειρά ανέσεις υψηλού επιπέδου ντιζάιν: σάουνα, περιστρεφόμενη ξυλόσομπα, υπαίθριο ντους. Και μία τσουλήθρα από ατσάλι. Χρησιμοποιήθηκαν, ως επί το πλείστον υλικά που αντλήθηκαν επί τόπου, αλλά υπήρξε μεγάλη μέριμνα να μην έχει η κατασκευή την παραμικρή επίπτωση στο δέντρο που την περιτριγυρίζει, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το «Woodman's Treehouse» μπορεί να φιλοξενήσει δύο ενήλικες και οι επισκέπτες μπορούν, εάν έχουν παιγνιώδη διάθεση, να αποχωρήσουν χρησιμοποιώντας την ενός μέτρου φάρδους τσουλήθρα!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παρακάτω gallery του Newsbomb.gr