ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία Κασόγκι: H CIA έχει ηχητικό ντοκουμέντο που «καίει» τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο

Δολοφονία Κασόγκι: H CIA έχει ηχητικό ντοκουμέντο που «καίει» τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο

Ηχητικό της CIA αποδεικνύει εντολή του πρίγκιπα Σαλμάν «να σιγήσει ο Κασόγκι», σύμφωνα με τηHurriyet Daily News

Η CIA έχει στην κατοχή της ηχητικό ντοκουμέντο από ένα τηλεφώνημα με τον σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν να δίνει οδηγίες «να σιγήσει ο Τζαμάλ Κασόγκι το συντομότερο δυνατόν», γράφει σήμερα στην ιστοσελίδα της η τουρκική Hurriyet Daily News.

Η εφημερίδα επικαλείται έναν προβεβλημένο Τούρκο αρθρογράφο, ο οποίος υποστηρίζει ότι η επικεφαλής της CIA Τζίνα Χάσπελ είχε «αφήσει να εννοηθεί» ότι υπάρχει αυτή η ηχογράφηση κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην Άγκυρα τον περασμένο μήνα.

Ένας Τούρκος αξιωματούχος, με τον οποίο επικοινώνησε το Reuters, απάντησε ότι δεν έχει πληροφορίες για τέτοια ηχογράφηση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Ριάντ έχει δηλώσει ότι ο ντε φάκτο ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας δεν γνώριζε από πριν για τον φόνο του Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στις 2 Οκτωβρίου.

«Γίνεται συζήτηση για μια άλλη ηχογράφηση», ανέφερε σε άρθρο του ο δημοσιογράφος της Hurriyet Αμπντουλκαντίρ Σελβί υποστηρίζοντας ότι το εν λόγω τηλεφώνημα ήταν μεταξύ του πρίγκιπα Μοχάμεντ και του αδελφού του, του πρεσβευτή της Σαουδικής Αραβίας στην Ουάσινγκτον.

«Λέγεται ότι η αρχηγός της CIA Τζίνα Χάσπελ το άφησε να εννοηθεί στη διάρκεια της επισκεψής της στην Τουρκία», έγραψε προσθέτοντας ότι οι συνομιλητές είχαν συζητήσει για τον Κασόγκι.

«Λέγεται ότι ο πρίγκιπας διάδοχος έδωσε εντολές να "σωπάσει ο Τζαμάλ Κασόγκι το συντομότερο δυνατόν"», σε τηλεφώνημά του το οποίο κατέγραψε η αμερικανική υπηρεσία.

Ρoή Ειδήσεων