Ο βιασμός στην πλατεία Ταχρίρ

Ο βιασμός στην πλατεία Ταχρίρ

Τις ώρες τρόμου στα χέρια των βασανιστών της περιγράφει η αμερικανο-αιγύπτια δημοσιογράφος Μόνα Ελταχάουι, η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης στην πλατεία Ταχρίρ.

Η Ελταχάουι, γνωστή υπέρμαχος των γυναικείων δικαιωμάτων και πρώην δημοσιογράφος του πρακτορείου Ρόιτερς, ανέβασε στο twitter  μία φωτογραφία της, όπου και τα δύο της χέρια είναι στο γύψο, καταγγέλλοντας την αιγυπτιακή αστυνομία.

Περιγράφοντας τον εφιάλτη που έζησε κάνει λόγο για κτήνη, που τη χτύπησαν με ραβδιά, της έπιασαν το στήθος και ένιωσε αμέτρητα ανδρικά χέρια να μπαίνουν μέσα στο παντελόνι της, πριν καταλήξει για 12 ώρες στην απομόνωση.

Στην προσπάθειά της να τους απωθήσει έσπασε και τα δύο χέρια της.

Η αμερικανο-αιγύπτια δημοσιογράφος μίλησε στο CNN λίγες ώρες μετά την απελευθέρωσή της, διαμηνύοντας πως ο στρατός δεν θα καταπνίξει την αιγυπτιακή επανάσταση ο σκοπός της οποίας είναι να σταματήσουν τέτοιους είδους κτηνωδίες και βιαιότητες.

Το φως της δημοσιότητας ωστόσο βλέπει άλλη μία καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση, της γαλλίδας δημοσιογράφου Caroline Sinz η οποία επίσης κάλυπτε με συνεργείο τις διαμαρτυρίες στην  πλατεία Ταχρίρ.