Σφοδρές αντιδράσεις φαίνεται ότι προκάλεσε η απόφαση του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον να συνεχίσει κανονικά την ομιλία του όταν κατά την διάρκεια αυτής μια αστυνομικός αισθάνθηκε αδιαθεσία και αναγκάστηκε να καθίσει.

O Βρετανός πρωθυπουργός μιλούσε σήμερα ενώπιον σπουδαστών της ακαδημίας της Αστυνομίας στη βόρεια Αγγλία όταν μια νεαρή νεοσύλλεκτη που βρισκόταν στην πρώτη σειρά, ακριβώς πίσω από τον Τζόνσον, αισθάνθηκε δυσφορία και αναγκάστηκε να καθίσει κάτω.

Ο πρωθυπουργός, αντιλαμβανόμενος ότι κάτι συνέβη, στράφηκε και την ρώτησε αν ήταν καλά. Κατόπιν, συνέχισε να μιλά ατάραχος, ενώ εκείνη σωριάστηκε στο κάθισμα.

«Λυπάμαι. Νομίζω ότι είναι σινιάλο για να τελειώνω γρήγορα», ειρωνεύτηκε ο Τζόνσον, γελώντας.

Η νεαρή αστυνομικός σηκώθηκε όρθια λίγο αργότερα, ενώ ο πρωθυπουργός μιλούσε ακόμη.

Δείτε στην video gallery στο 19:50

Το επεισόδιο σχολιάστηκε όπως ήταν φυσικό στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, όπου πολλοί αποδοκίμασαν τη στάση του Τζόνσον.

«Άφησε τους σπουδαστές να περιμένουν και δεν αποτελεί έκπληξη που κάποιος από αυτούς φαίνεται ότι λιποθύμησε», έγραψε στο Twitter η σκιώδης υπουργός Εσωτερικών των Εργατικών, Νταϊάν Άμποτ. «Είδε τι συνέβη και το αγνόησε. Αυτό τα λέει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτόν τον άνθρωπο – και τον βαθμό αλληλεγγύης του προς τις αστυνομικές υπηρεσίες», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός έφτασε με καθυστέρηση μιας ώρας και περισσότερο στην αστυνομική σχολή του Γουέικφιλντ, για να εκφωνήσει μια ομιλία αφιερωμένη στη δημόσια ασφάλεια, εν μέσω της πολιτικής κρίσης του Brexit.

«Είναι κατάχρηση εξουσίας από τον Μπόρις Τζόνσον να υποχρεώνει τόσους σπουδαστές να σταματήσουν τα μαθήματά τους και τη δουλειά τους για να συμμετάσχουν σε μια πολιτική κίνηση», σχολίασε μια άλλη βουλευτής των Εργατικών, η Ιβέτ Κούπερ.

Δείτε στην video gallery στο 19:50

Διαβάστε επίσης:

Μπόρις Τζόνσον: «Καλύτερα να με βρουν νεκρό σε χαντάκι παρά να καθυστερήσω το Brexit»

Brexit: Κρίσιμη η Δευτέρα – Ψηφίζουν ξανά για πρόωρες εκλογές