Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Έξαλλος ο Σβαρτσενέγκερ για την εισβολή στο Καπιτώλιο: Μου θύμισε τη Νύχτα των Κρυστάλλων των Ναζί

Μάριος Καλογερόπουλος Μάριος Καλογερόπουλος

Την οργή του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ προκάλεσε η εισβολή στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα.

Στο διάρκειας περίπου 8 λεπτών μήνυμά του ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια φτάνει στο σημείο να παραλληλίσει όσα συνέβησαν στην Ουάσινγκτον με τη «Νύχτα των Κρυστάλλων» το 1938 από τους Ναζί.

«Μεγάλωσα στην Αυστρία. Γνωρίζω καλά την Νύχτα των Κρυστάλλων. Ήταν μια βραδιά οργής απέναντι στους Εβραίους το 1938 από τους Ναζί στους οποίους μοιάζουν οι Proud Boys. Η Τετάρτη ήταν η Νύχτα των Κρυστάλλων εδώ στις ΗΠΑ» ξεκίνησε το μήνυμά του ο Σβαρτσενέγκερ.

«Ο όχλος δεν έσπασε μόνο τα παράθυρα του Καπιτωλίου. Έσπασε τις ιδέες που θεωρούσαμε δεδομένες. Δεν έσπασαν τις πόρτες του κτηρίου το οποίο αποτελεί έδρα της αμερικανικής Δημοκρατίας. Ποδοπάτησαν τις αρχές πάνω στις οποίες δημιουργήθηκε η χώρα μας» πρόσθεσε ο Σβαρτσενέγκερ.

Ο 73χρονος ηθοποιός μοιράστηκε, μάλιστα, και μια προσωπική του ιστορία την οποία, όπως είπε, δεν είχε μοιραστεί ποτέ γιατί ήταν οδυνηρή.

«Μεγάλωσα στα συντρίμμια μιας χώρας που είχε απωλέσει τη δημοκρατία. Γεννήθηκαν το 1947 δύο χρόνια μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Μεγαλώνοντας ζούσα μαζί με καταρρακωμένους ανθρώπους που έπιναν για να ξεχάσουν τις ενοχές τους επειδή συμμετείχαν στο πιο διαβολικό καθεστώς της ιστορίας. Δεν ήταν όλοι αντισημίτες ή Ναζί. Αρκετοί απλά ακολούθησαν το ρεύμα. Ο πατέρας μου γύριζε σπίτι μεθυσμένος μια ή δύο φορές την εβδομάδα και ούρλιαζε και μας χτυπούσε τρομοκρατώντας τη μητέρα μου. Δεν του κράτησα κακία γιατί το ίδιο έκαναν και οι γείτονες στις οικογένειές τους» λέει ο Σβαρτσενέγκερ.

Από τα βέλη του Σβαρτεσενέγκερ δεν γλίτωσε και ο Ντόναλντ Τραμπ τον οποίο κατηγόρησε ότι επιχείρησε «πραξικόπημα παραπλανώντας τους πολίτες. Ο πατέρας μου και οι γείτονές μας παραπλανήθηκαν επίσης με ψέματα και γνωρίζω που οδηγούν τέτοια ψεύδη».

Ο Τραμπ είναι ένας αποτυχημένος ηγέτης που θα μείνει στην ιστορία ως ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ κατέληξε ο 73χρονος ηθοποιός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορoνοιός: Το crash test των σχολείων, ο γρίφος του λιανεμπορίου και η ανησυχία των ειδικών