Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν ψέλνουν το Κοράνι μέσα στο προεδρικό μέγαρο

Μάριος Καλογερόπουλος Μάριος Καλογερόπουλος

Ένα δείγμα γραφής για το επόμενο διάστημα στο Αφγανιστάν έδωσαν οι Ταλιμπάν που έψαλαν το Κοράνι μέσα στο προεδρικό μέγαρο το βράδυ της Κυριακής

Κυρίαρχοι στο Αφγανιστάν είναι ξανά μετά από 20 χρόνια οι Ταλιμπάν οι οποίοι έχουν καταλάβει την Καμπούλ, χωρίς ακόμα να έχουν μπει στους δρόμους της πόλης, δίνοντας ήδη ένα πρώτο δείγμα γραφής για τον τρόπο διακυβέρνησής τους με τη στάση των μαχητών που μπήκαν στο προεδρικό μέγαρο το βράδυ της Κυριακής.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που μετέδωσε το Al Jazeera οι ένοπλοι Ταλιμπάν που κατέλαβαν το γραφείο του προέδρου του Αφγανιστάν μετά την φυγή του στο Τατζικιστάν άρχισαν να ψέλνουν στίχους από το Κοράνι με ορισμένους, μάλιστα, να εμφανίζονται να δακρύζουν.

Σύμφωνα με το The Daily Beast οι στίχοι που ακούγονται αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στη νίκη και την κυριαρχία του Αλάχ.

Ηγετικό στέλεχος των Ταλιμπάν δήλωσε, πάντως, σήμερα ότι είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς για να συζητηθεί το πώς το ισλαμιστικό κίνημα θα ασκήσει την εξουσία στο Αφγανιστάν, μερικές ώρες αφού οι μαχητές του κατέλαβαν σχεδόν ολόκληρη την Καμπούλ.

«Θέλουμε να έχουν φύγει όλες οι ξένες δυνάμεις προτού αρχίσουμε να αναδιοργανώνουμε το σύστημα διακυβέρνησης», είπε τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters το στέλεχος αυτό των ανταρτών, το οποίο δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι μαχητές του κινήματος στην πρωτεύουσα έχουν διαταχθεί να μην τρομοκρατούν τους αμάχους, να τους επιτρέψουν να ξαναρχίσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η μετάλλαξη Δέλτα «δεν αστειεύεται»: Βρίσκεται παντού, μεταδίδεται αστραπιαία, μολύνει και τα παιδιά