ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους της Κρήτης

Σεισμός στην Κρήτη
80 Κύπριοι δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί βρίσκονται στην Κρήτη
alpha live

Την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους κατοίκους της Κρήτης, μετέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής στον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας Χρίστο Στυλιανίδη.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

Ο Υπουργός Εσωτερικών. κ. Νίκος Νουρής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας κ. Χρήστο Στυλιανίδη, κατά την οποία δήλωσε την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον σεισμό που σημειώθηκε σήμερα στο Αρκαλοχώρι του Ηρακλείου Κρήτης.

Ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας ευχαρίστησε την Κυπριακή Δημοκρατία για την προσφορά και είπε ότι, αφού θα αξιολογηθεί η κατάσταση και οι ανάγκες, θα είναι σε επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών για την τυχόν παροχή αρωγής.

Στο μεταξύ καλά στην υγεία τους είναι οι ογδόντα δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς που βρίσκονται για εκπαίδευση στην Κρήτη.

Μιλώντας στο alphanews.live o Eκπρόσωπος Tύπου του Υπουργείου Άμυνας Χρίστος Πιερής ανέφερε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας καθώς το επίκεντρο του σεισμού ήταν τριάντα περίπου χιλιόμετρα μακριά από τις εγκαταστάσεις του ΓΕΕΘΑ όπου εκπαιδεύονται οι Κύπριοι αξιωματικοί.

Ο κύριος Πιερής ανέφερε ότι ο Υπουργός Άμυνας έχει ήδη επικοινωνήσει με τον αξιωματικό-σύνδεσμο μεταξύ ΓΕΕΦ και ΓΕΕΘΑ, καθώς και με τον Διοικητή της Σχολή και ενημερώθηκε ότι όλοι οι Κύπριοι αξιωματικοί δεν έχουν υποστεί οποιαδήποτε συνέπεια από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Οι 80 Κύπριοι δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί βρίσκονται στην Κρήτη από τα μέσα Αυγούστου και αναμένεται να επιστρέψουν στην Κύπρο στις αρχές Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ: alphanews.live

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι η Αριάδνη Γερασιμίδου που συγκλόνισε με το βίντεό της για τον καρκίνο

Κρήτη: Πώς έγινε η τραγωδία στον ΒΟΑΚ με τους δύο νεκρούς και τους τέσσερις τραυματίες - Εικόνες σοκ

Βασίλης Λεβέντης: Σταθερά κρίσιμη η κατάστασή του – Γιατί δεν είχε κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό