ΚΥΠΡΟΣ

Θρίλερ στην Κύπρο με την εξαφάνιση δυο γυναικών - Διπλό έγκλημα φοβούνται οι Αρχές (vid)

Θρίλερ στην Κύπρο με την εξαφάνιση δυο γυναικών - Διπλό έγκλημα φοβούνται οι Αρχές (vid)
Οι Αστυνομικοί εντόπισαν ίχνη αίματος σε διάφορα σημεία
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Κύπρος - Όλες οι ειδήσεις: Διπλό έγκλημα φαίνεται να κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση δύο Ρωσίδων που διέμεναν στη Λάρνακα - Συνελήφθη ένα άτομο

Αυτό το ενδεχόμενο διερευνά από χθες η Αστυνομία, η οποία κάτω από άκρα μυστικότητα έχει προβεί στη σύλληψη ενός προσώπου, το οποίο ήδη τελεί υπό κράτηση για εφτά ημέρες, με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε από το ΤΑΕ Λάρνακας το περασμένο Σάββατο στο Δικαστήριο δίχως να ανακοινωθεί οτιδήποτε για διερευνώμενη υπόθεση απαγωγής. Η εξαφάνιση των δύο Ρωσίδων, ηλικίας 43 και 33 ετών, καταγγέλθηκε στην Αστυνομία στις 17 Νοεμβρίου και παρά τις προσπάθειες για εντοπισμό τους και την ανακοίνωση της εξαφάνισής τους με φωτογραφίες, αυτές δεν εντοπίστηκαν.

Στο πλαίσιο των ερευνών, δόθηκε πρόσφατα πληροφορία στην Αστυνομία για ένα πρόσωπο που μετέφερε τις δύο κοπέλες σε εξοχικό στον Μονιάτη. Το άτομο αυτό εντοπίστηκε και φέρεται να ανέφερε ότι όντως μετέφερε τις δύο γυναίκες στο εξοχικό με τη θέλησή τους, αλλά τις επέστρεψε στο σπίτι τους την ίδια ημέρα, ισχυρισμός που διερευνάται.

Μόλις λήφθηκε η πληροφορία από τις Αρχές, μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μαζί με ειδικούς της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών μετέβησαν την περασμένη Παρασκευή στο εξοχικό σπίτι στο Μονιάτη, όπου προέβησαν σε εκτεταμένες και εξονυχιστικές έρευνες.

EGKLIMA1.jpg
Το εξοχικό σπίτι στον Μονιάτη, όπου βρέθηκε και ιχνος ανθρώπινου αίματοςsigmalive

Οι ειδικοί εντόπισαν ίχνη αίματος σε διάφορα σημεία του υποστατικού. Λήφθηκαν δείγματα και τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν το χειρότερο σενάριο που φοβούνταν οι αστυνομικοί. Χθες, μετά από αναλύσεις στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, έδειξαν ότι το αίμα που εντοπίστηκε είναι, πρώτον, ανθρώπινο και δεύτερον, ταυτίζεται με το γενετικό υλικό της μιας από τις εξαφανισθείσες.

Το γεγονός αυτό αλλάζει άρδην τα δεδομένα και πλέον, όπως ανέφερε στον «Φ» αστυνομική πηγή, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο πίσω από την εξαφάνιση των δύο γυναικών να κρύβεται εγκληματική ενέργεια.

Σημειώνεται ότι οι δύο γυναίκες εδώ και ημέρες δεν είχαν επικοινωνία με τους δικούς τους, που άρχισαν να τις αναζητούν, ενώ το ΤΑΕ Λάρνακας λαμβάνει καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα και εξετάζει το σήμα των κινητών των δύο γυναικών, για να φανεί πού είχαν λήψη για τελευταία φορά.

Στο μικροσκόπιο βίντεο

Yπό σύλληψη τελεί ήδη 32χρονος Σύρος, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρία βρισκόταν μαζί με τις δύο γυναίκες κατά τον επίμαχο χρόνο της εξαφάνισης τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος εκτελούσε κατασκευαστικές εργασίες στην υπό ανέγερση εξοχική κατοικία στην τοποθεσία "Κάρδαμα" του Αμιάντου και κατείχε τα κλειδιά από τον Ελληνοκύπριο ιδιοκτήτη που διαμένει στη Λευκωσία, προκειμένου να μεταβαίνει εκεί και να εργάζεται.

Ο ύποπτος και οι δύο γυναίκες, φέρονται να παρέμειναν στον χώρο της υπό ανέγερσης κατοικίας για κάποια εικοσιτετράωρα προτού χαθούν τα ίχνη των δύο γυναικών. Στον προσωπικό λογαριασμό μιας εκ των γυναικών μάλιστα, φαίνεται να αναρτήθηκε βίντεο από την διαμονή της στον συγκεκριμένο χώρο.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι η εξαφάνιση των δύο γυναικών δηλώθηκε στις Αρχές στις 19 Νοεμβρίου 2021 και η καταγγελία αφορούσε ότι οι γυναίκες δεν είχαν δώσει σημεία ζωής από το πρωί της 17ης Νοεμβρίου 2021, από φιλικό πρόσωπο της μίας εκ των δύο γυναικών.

"Από τις εξετάσεις, είχε εξασφαλιστεί μαρτυρία για το πρόσωπο που θεωρούνταν ότι γνώριζε κάτι για την εξαφάνιση των δύο γυναικών. Από την ανάκριση του 32χρονου προέκυψαν θέματα που ήγειραν υπόνοιες, για αυτό προχωρήσαμε στη σύλληψη του στις 26 Νοεμβρίου. Την ίδια μέρα το πρωί, οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου που αποφάσισε προσωποκράτηση για περίοδο επτά ημερών"

Σύμφωνα με τον κύριο Ανδρέου οι έρευνες των Αρχών επεκτάθηκαν στην περιοχή του Αμιάντου, που διενεργήθηκαν για πρώτη φορά πριν από μερικές ημέρες, όπου συλλέχθηκαν τεκμήρια και στοιχεία.

Από τα τεκμήρια ενισχύεται η υποψία της Αστυνομίας ότι εγείρεται σε πολύ σοβαρή υπόθεση. Υπάρχουν αποτελέσματα από κάποια τεκμήρια, για άλλα αναμένουμε απαντήσεις για να ξέρουμε ακριβώς τι έχει συμβεί."

Ο κύριος Ανδρέου ανέφερε ότι στο παρόν στάδιο οι έρευνες επικεντρώνονται στην εξοχική κατοικία, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις για εμπλοκή άλλων προσώπων.

Oι γυναίκες συγκατοικούσαν σε διαμέρισμα στην περιοχή Μακένζι. Η μια έφτασε στην Κύπρο στις αρχές του καλοκαιριού, ενώ η δεύτερη πριν από περίπου ένα μήνα. Και οι δύο δήλωσαν ότι το ταξίδι και η παραμονή τους στην Κύπρο ήταν για τουριστικούς σκοπούς.

Το τελευταίο πρόσωπο που είχε επικοινωνία με τη μία από τις δύο γυναίκες, ήταν το πρωί της 17ης Νοεμβρίου 2021. Στις 25 Νοεμβρίου 2021 δόθηκε πληροφορία στις Αρχές ότι ο 32χρονος Σύρος που διαμένει μόνιμα στην επαρχία Λεμεσού πιθανόν να είχε σχέση με την εξαφάνιση των δύο γυναικών, τις οποίες γνώριζε. Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση και υποστηρίζει ότι μετά την διαμονή τους στην εξοχική κατοικία, οι γυναίκες επέστρεψαν στον τόπο διαμονή τους.

exafanisi-rosides.jpg
Οι εξαφανισμένες γυναίκες είναι οι ALRAEESI KHAIAT, 43 ετών και MARIIA GAZIBAGANDOVA, 33 ετών και οι δύο από τη Ρωσία

ΠΗΓΕΣ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, sigmalive.com, ALPHA CYPRUS

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Προειδοποίηση ΠΟΥ - «Υψηλός ο κίνδυνος, κρούσματα και σε εμβολιασμένους»

Θεσσαλονίκη: «Παιδιά σκότωσα τη γυναίκα μου» - 49χρονος δολοφόνησε τη 48χρονη σύζυγό του

Δέσποινα Βανδή: Το τραγούδι που αφιέρωσε στον Βασίλη Μπισμπίκη – Η αντίδραση του ηθοποιού (vid)