ΚΥΠΡΟΣ

Στο Παρίσι ο Αναστασιάδης στις 10 Φεβρουαρίου

Στο Παρίσι ο Αναστασιάδης στις 10 Φεβρουαρίου

Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου θα αναχωρήσει για τη Βρέστη της Γαλλίας ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ύστερα από πρόσκληση που είχε από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο «One Ocean Summit».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ανδρέα Ιωσήφ, από αύριο μέχρι την ημέρα αναχώρησης του, ο Νίκος Αναστασιάδης θα παραστεί σε μια σειρά συσκέψεων τις οποίες έχει συγκαλέσει ο ίδιος, ώστε να ενημερωθεί για την πορεία έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, να αντιμετωπιστούν θέματα που έχουν προκύψει και να ληφθούν αποφάσεις για τα περαιτέρω βήματα.

Στην ατζέντα του Προέδρου περιλαμβάνονται για την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου τρεις διαδοχικές συσκέψεις οι οποίες σχετίζονται με τον αθλητισμό, όπου αναμένεται να τύχει ενημέρωσης για την κατάσταση που επικρατεί στα γήπεδα με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια, τόσο όσον αφορά τις εγκαταστάσεις όσο και για την ασφάλεια των θεατών και των αθλητών. Σε μία εκ των τριών συσκέψεων ο Νίκος Αναστασιάδης θα συναντήσει τον πρόεδρο του ΚΟΑ στην παρουσία και του ΥΠΠΑΝ Πρόδρομου Προδρόμου.

Με θέμα που σχετίζεται με τον αθλητισμό θα αρχίσει και η επόμενη εβδομάδα του Προέδρου Αναστασιάδη, αφού στο Προεδρικό θα βρεθούν οι Πρόεδροι των Σωματείων της Λεμεσού, Απόλλων, ΑΕΛ και Άρη στην παρουσία και του Προέδρου του ΚΟΑ. Αντικείμενο συζήτησης θα είναι η πορεία των έργων στο νέο γήπεδο της Λεμεσού, «Limassol Arena».

Την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα καταπιαστεί με θέματα που αφορούν τα προγράμματα κοινωνικής στέγασης που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, ενώ την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στην ατζέντα βρίσκονται αγροτικά θέματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.